11.1.2014

La boîte à joujoux

Lomien jälkeinen eka viikko on ollut kiireinen ja työteliäs. Teemme kurssilla ryhmätyötä astiamaailman parissa, ja tästä inspiroituneena päädyin perjantai-illan iloksi fiilistelemään omia astioitani.


Tea for my darling. Pressopannu on lahja ystävältä, joka oli muistaakseni hankkinut sen kirppikseltä Tukholmasta. Se on hieman hajonnut jo, mutta jatkaa silti elämäänsä hieman viriteltynä. Käytän tätä nimenomaan teen hauduttamiseen, vaikkei se ihan teepannu olekaan. Teelasi on Indiskasta ja kestänyt aivan älyttömän hyvin käyttöä. Kuviokin on haalistunut todella kauniisti. Tarjotin on saatu ystävältä ja sokerikko on Tarjoustalosta.

Sain joululahjaksi lisää Rörstrandin Mademoiselle Oiseau -sarjaa. Muki on Tukholmasta sekin, ja sarjan uudempaa painosta. 
Sävyiltään muki sopii ihanasti muidenkin astioideni kanssa: teekupit Habitat, kuohuviinilasit Villeroy & Boch, espressokupit Arabian KoKoa, kulhot Iittalan Taikaa ja Marimekon Siirtolapuutarhaa.

 ... kirjava kissa...
 ... ja musta kissa!
Mademoiselle Oiseau -sarja saa minut aina huokailemaan ihastuksesta! Rakastanrakastanrakastan.

Sain myös toisenlaisen mukin joululahjaksi...


Hahahah! Kyllä, Arabian Angry Birds -muki! En varmastikaan ostaisi tällaista itse, mutta jollain tavalla oli ihan hauskaa saada tällainen lahjaksi. Muki vetää 4dl ja on todella tukevaa tekoa, joten se on hyvä ja käytännöllinen perusmuki. Lisäksi jaksan aina uudelleen huvittua noista nauravista linnuista...

Näissä kuvissa on oikeastaan aika hyvin edustettuna millaisia astioita omistan: on itämaistyylisiä astioita, hienosteluastiota, piirroskuvitetuin kuvin koristeltuja astioita, eriparisia astioita, käytännöllisiä arkiastioita sekä hauskoja astioita.  Minusta ei tulisi koskaan yhden astiasarjan ihmistä, mutta astiani ovat kuitenkin valittu toimimaan keskenään. Ja hyvinhän tuo Angry Birds-muki passaa joukon jatkoksi - tai ainakin siitä tulee hyvä mieli!

2 kommenttia:

June kirjoitti...

Mä oon viime aikoina jättimäistä astiavuortani katsellessa (ja ruokaa syödessä) miettinyt, että saamari, miksen oo tajunnut ostaa esim. valkoista Teemaa tarpeeksi, vaan on neljä turkoosia, neljä harmaata, neljä punaista, neljä oranssinpunaista JIIÄNEE kulhoa. Eikä kaikki tietenkään ole edes Teemaa, vaan astioita löytyy ihan mistä tahansa sarjoista sekaisin.

Seuraavan kerran, kun taas olen kaupassa hankkimassa astioita, huomaan, etten edelleenkään osta sitä valkoista Teemaa, vaan jotain kaikenkirjavaa, jota ei kaapeissa vielä ole.

Mihinkäs sitä koira karvoistaan jne. :D

blandad. kirjoitti...

mulla on valkoista teemaa lautasten, kahvikuppien ja yhden tarjoiluvadin muodossa. Ihan kivahan ne on omistaa, mut ei niistä tuu sellasta "ihana mullon tää ihana astia"-fiilistä :D (mulla on muuten turkoosia, ruskeeta, vihreetä, petroolia, valkoista ja keltaista teemaa :D ja siihen siniset Taika-astiat, Kermansaven Saimaa-astioita, Origo-kulhot, Verna-lasit ja kulho, aino aallon lasit... ja muumimukit! You name it...