25.1.2014

Que hora son, mi corazón?

Tammikuu on humahtunut jo lopuilleen, mutta palataan muutama viikko ajassa taaksepäin ja Lux Helsinkiin.


Espanjalaisen muotisuunnittelija Agatha Ruiz de la Pradan ja tuotanto- ja suunnittelutoimisto D-Facton valoteos "Corazón" toi Tuomiokirkon ylätasanteelle valtavan sydämen, joka sykki eri väreissä teokseen sävelletyn musiikin tahtiin. Taustalla ollut Tuomiokirkko sulautui osaksi teosta, joka on aiemmin nähty Ranskan Lyonin Fête des Lumières -valotapahtumassa vuonna 2012. 

Viiden minuutin ajan teos vaihtoi väriä musiikin tahtiin ja oli varsin vaikuttava näky tammikuun synkän mustassa ja lumettomassa Helsingissä. Itse nautin upean vahvoista (lempi)väreistäni ja nostattavasta taidekokemuksesta. Jälkeenpäin ajatellen teos on hyvin vahvasti Agatha Ruiz de la Pradan estetiikkaa vahvoine väreineen ja sydämineen, ja siinäkin mielessä hyvin onnistunut teos.

Kuvaajia oli paikalla kymmeniä ja kohde olikin varmasti mitä mahtavin kuvattava. Itse olen viime aikoina kaivannut parempaa kännykameraa, koska mielenkiintoisimmat jutut tulevat vastaan vähän sattumalta. Itsekin päädyin seuraamaan Corazónia hieman vahingossa... ja hyvä niin, sillä olisin missannut jotain aika poikkeuksellisen kaunista.

Ei kommentteja: