27.2.2014

Henrik Vibskov Designmuseossa


Henrik Vibskovin näyttely Designmuseossa on varsin hulvaton ja energinen kokonaisuus.
Vibskov yhdistelee villisti muotia ja modernia taidetta. Hänen installaationsa ovat moniulotteisia ja niissä on yleensä aina jokin optinen ulottuvuus, joka haastaa katsojaa kokemaan graafisen kuva- tai materiaalipinnan kokonaisvaltaisesti. Näyttelyssä esillä olevat Vibskovin vaatteet taas ovat hyvinkin käytettäviä, mutta niissäkin on graafisia elementtejä ja kolmiulotteisuutta.


Näyttely tuo hyvin esille Henrik Vibskovin kekseliäisyyttä ja innokkuutta. Vibskov ei todellakaan keskity vain yhteen juttuun, vaan tuottaa mielikuvituksensa visioita ja yhdistää ne lopulta kokonaisuudeksi - oli se sitten enemmän taidetta tai kokemuksellinen muotinäytös. Vibskovin tuotteliaisuudesta kertovat myös hänen dokumentaationsa työskentelyprosesseistaan ja myös niitä on näyttelyssä esillä.


Vibskovin maailma on jopa oudon surrealistinen ja samalla teokset ottavat kantaa yhteiskunnallisiin asioihin ja ilmiöihin. Parasta on, etteivät teokset tarvitse välttämättä selitettyä tarinaa taakseen, vaan ne voi kokea monella tavalla.


Kävin katsomassa näyttelyn tiistaina - joka kuun viimeisenä tiistaina kun vietetään museossa design-iltaa, ilmaisen sisäänpääsyn lisäksi luvassa on mielenkiintoista lisäohjelmaa.

Henrik Vibskov Designmuseossa 24.1.-11.5.2014 
Korkeavuorenkatu 23, Helsinki
avoinna tiistaisin 11-20
keskiviikosta sunnuntaihin 11-18
maanantaisin suljettu

Ei kommentteja: