13.2.2014

Spring Chanel

New Yorkissa vietetään jo tulevan syksyn muotiviikkoja, mutta täällä fokusoidaan kohti tulevaa kevättä.

Chanelin kevään 2014 ready-to-wear-mallisto oli (Karl Lagerfeldin) Chanelia ominaisimmillaan: tweedia, jakkupukuja, päällitaskuja, mustavalkoisuutta, helmiä, revittyjä helmoja, pitsiä... Itse tykästyin malliston moninaisiin materiaaleihin, pintoihin, väreihin ja asukokonaisuuksien runsauteen.


Karkkivärejä ja erilaisia pintastruktuureja... laukku on myös aika herkku!

Pinkki ruutukuosi tuo mieleen oman "tyylini" kymmenen vuoden takaa..


Mitkä värit!


Iloisenkirjava, hieman "mattomainen" pinta on todella hauska.

Skarppi jakku näyttää neopreeniltä? Hauska idea tämäkin.

Mallistossa oli paljon "käsityömäisiä" pintoja ja neulottu mekko tuo mieleen 1960 ja 1970-luvun käsityölehtien neulemallit.


Mallit oli stailattu runsain asustein ja tykkäsin kovasti tavasta yhdistää asukokonaisuuteen sekä pieni olkalaukku että isompi tote-mallinen käsilaukku. Itse harrastan tätä monesti ja se on itseasiassa aika kätevää! Joten jos minut nähdään tästä lähin kahden laukun kanssa, niin se ei ole luontaista kassialmaisuuttani, vaan Chanel-chic!Hauskan graafista pintaa tummasävyisenä.


Ihana valko-pinkki-musta-kerroksellisuus! Tykkään myös näytösmeikeistä ja noista helmi-korvakuuloke-kaulakoruista!


Punottua ja maalattua pintaa yhdessä.

Valkoiset sukat yhdistettyinä korkkareihin ovat hyvin chanelmainen yhdistelmä - siitä tulee hauskasti mieleen entisaikojen nilkkaimet.

Malliston kantava teema oli taide, joka on tämän kevään keskeisiä isoja trendejä muutenkin. Kerroksellisuus, kollaasimaisuus, ja harhakuvainen Trompe l’œil ovat tuttuja termejä taidemaailmasta, mutta saavat uuden muodon Lagerfeldin mallistossa. Näytöksen lavastus oli kuin suoraan modernin taiteen galleriasta - jakkupukuisista malleista tuli hauskasti mieleen taidemesenaatit ja kulttuuripersoonat! Parasta Chanelin kevään 2014 rtw mallistossa on sen mutkattomuus ja helppous, joka yhdistyy energisyyteen, iloon ja puhtaaseen esteettiseen kokemukseen - l'art pour l'art.

Kuvat Style.com

Näytös kestää reilut 15 minuuttia, mutta kannattaa katsoa ainakin osittain edes tuon hauskan lavastuksen takia. On varsin oivaltavaa käyttää klassista Chanel 5 -pulloa veistoksena, onhan se muotoilultaankin klassikko.


Ei kommentteja: