18.4.2014

Something to read

Näin pääsiäislomien aikaan ajattelin vinkata Helmet-kirjastopalveluiden verkkosivuilta löytyvästa laajasta e-lehtivalikoimasta, johon tutustuin ihan vasta itsekin.

E-lehtien lukemisen aloittaminen vaatiin pari "käyttäjätiliä" ja hetkisen verran klikkailua ees taas, mutta loppujen lopuksi lukemisen aloittaminen on helpompaa, kuin ensin kuvittelinkaan. Erillistä ohjelmaa ei tarvinnut ladata omalle koneelle ja systeemi "neuvoo" käyttäjää eteenpäin. Lehtien uusimmat numerot ovat ilmaisia, vanhempia numeroita voi mielestäni lukea pientä maksua vastaan.

Palvelu taitaa toimia parhaiten padillä tai täbillä, tai muulla kosketusnäytöllä, jolloin sivuja on helpompi kääntää ja tarvittaessa suurentaa, jos haluaa katsoa jotain kuvaa tarkemmin tai lukea pienempää tekstiä. Perinteisellä läppärillä ja hiirelläkin homma onnistuu, mutta kieltämättä koin lukemisen vähän hankalaksi ja päädyin lähinnä vain selailemaan lehtiä läpi.


 Valikoima on tosi laaja, isommista muotilehdistä mukana mm. jenkkiläiset Elle, Harper's Bazaar ja Marie Claire. Sisustuslehtiäkin oli kattavasti, mm. ruotsin Elle Decor ja ranskalainen Les idées de ma maison. Erilaisia harraste- ja aikakausilehtiä on varmasti moneen makuun, esimerkiksi neuleohjeita sisältäviä lehtiä oli useita.

 E-lehti on hyvä juttu ja kivaa, että kirjastopalvelut ainakin täällä pääkaupunkiseudulla tarjoavat mahdollisuuden näin kattavan lehtivalikoiman ilmaiseen lukemiseen. Toivottavasti vastaavaa palvelua tarjoavat (ainakin tulevaisuudessa) myös muut kirjastoryhmittymät. Ei e-lehti kuitenkaan korvaa ihania paksuja muotilehtiä ja niiden selailun ja lukemisen tuottamaa syvää nautintoa, mutta se on ihan kiva vaihtoehto.

Mikäli omistat HelMet-kirjastokortin, pääset aloittamaan homman täällä, mukavia lukuhetkiä! 
Ja hyvää pääsiäistä kaikille!

(kuvat lukulistani lehdistä)

Ei kommentteja: