2.5.2014

Yle Teeman Muotiviikko

Huomenna 3.5. alkaa Ylen Teemalla muotiviikko, joka pitää sisällään erittäin kiinnostavaa ohjelmistoa. Kokonaisuus vaikuttaa monipuoliselta, sisältäen osan jo itselleni entuudestaan tuttuja, mutta myös ennen näkemättömiä ohjelmia. Mikä parasta, melkeinpä kaikki voi katsoa netissä, osassa on jopa pitkä katseluaika. Tv-kanavankin puolella moni ohjelma uusitaan.

kuva
Teemalauantain 3.5. aiheena on "Svengaava Lontoo". Klo 21.00 alkaen nähdään Twiggy, 1960-luvun supermalli (Twiggy: The face of 66) -dokkari sekä illan elokuvana Kultaseni (Darling) vuodelta 1965, joka kertoo "nuoren mallin keinoja kaihtamattomasta tiestä huipulle svengaavan Lontoon suihkuseurapiireissä. John Schlesingerin ohjaaman, kolme Oscaria voittaneen elokuvan pääosissa ovat Julie Christie, Dirk Bogarde ja Laurence Harvey."

Maanantaina 5.5. klo 20.05 Muodin kolme vuosikymmentä, 1980-luku
Tiistaina 6.5. klo 20.05 Muodin kolme vuosikymmentä, 1990-luku
Keskiviikkona 7.5. klo 20.05 Muodin kolme vuosikymmentä, 2000-luku

 
kuva
Maanantaina 5.5. klo 21 Tinkimättömät tyylitaiturit  (Fabulous fashionistas) 
Tyylitaju ei ole iästä kiinni ja tämä dokkari pureutuukin kuuden, iäkkäämmän naisen tyylin saloihin. Olen nähnyt tämän aiemmin ja suosittelen sitä ehdottomasti, sillä se on hyvin kiinnostava ja koskettavakin kertomus siitä, miten rakkauden muotiin, tyyliin ja pukeutumiseen ei tarvitse loppua, vaikka nainen ikääntyisikin. Kokonaisuudessaan dokkari on myös todella inspiroivaa katsottavaa!
Tiistaina 6.5. klo 21 O'Mast - Napolin räätälimestarit 
Napolissa työskentelee joukko iäkkäitä räätälimestareita, jotka tunnetaan laadukkaista miesten puvuista ja henkilökohtaisesta palvelusta. Dokumentissa herrat paljastavat, mikä on täydellisesti istuvan puvun salaisuus.
klo 21.55  alkaen Elävä arkisto: Neuvostomuotia, arkistovieraana Minttu Vesala.

kuva
Keskiviikkona 7.5. klo 21 Minä - Karl Lagerfeld
Dokkari legendaarisesta Karl Lagerfeldistä.


kuva
Torstaina 8.5. klo 19.30 Tekijänä: Juha Mustonen
 Muotikuvaaja Juha Mustonen myi kaiken summatakseen näkemyksensä kirjaksi, filmiksi ja näyttelyksi nimeltä YKSI: "Mä tykkään voimakkaista kuvista, joissa pääosassa on ihminen, ei vaate." Jaana Semeri seurasi tilannetta.
Klo 21 Vogue: Muotitoimittajien mahti
 Voguen muotitoimittajat ovat aina olleet merkittäviä muotimaailman vaikuttajia. Lehden kuvat ovat heidän luomuksiaan. Vuosien varrella tapahtuneet muutokset yhteiskunnassa ja naisen asemassa heijastuvat työn jäljessä.

 
kuva
Perjantaina 9.5. klo 21 Mad - muotia Italiasta
Kertomus italialaisen muodin ja italialaisen naisen lähihistoriasta maailmankuulun muotipiirtäjän Maddalena Siston eli Madin (1951 - 2000) uran ja piirrosten kautta. (Il mondo di Mad, 2012)

kuva
Muotiviikon päättää Teemalauantai 10.5. aiheenaa "Muoti-ikonit". Kello 21 alkaen nähtävä Kate Moss, supermalli (Looking for Kate Moss) -dokkari sekä heti sen perään loistava Diana Vreelandin henkilökuva Diana Vreeland: The eye has to travel, josta olenkin kirjoittanut aiemmin

Tiedot ja tekstilainaukset Ylen Teemalta

Ei kommentteja: