29.9.2014

Hiusöljyistä ja vähän shampoistakin

Näin syksyisin päänahkani on usein vähän ärtynyt ja kuiva kesän jäljiltä, mutta olen löytänyt vaivaan apua hiusöljyistä. Olen vuosien varrella kokeillut vähän kaikenlaisia hiusöljyjä (sekä ihan perus oliiviöljyä), mutta ehdottomasti itselleni paras tuote on ollut Yves Rocherin Babassua, Jojobaa ja Macademia-pähkinää sisältävä korjaava hiusöljy. Siinä on ihanan pähkinäinen tuoksu ja sellainen koostumus, että sen saa helposti myös pestyä hiuksista. Esimerkiksi Maroccanoil-sarjan hiusöljyä en kokenut ollenkaan niin toimivaksi, kuin tämä Yvesin öljy. Itse käytän hiusöljyä nimenomaan päänahkaan hieroen, josta harjaan sen sitten pituuksiin ja latvoihin ja annan vaikuttaa jonkun aikaa. Sen jälkeen pesu ja tadaa, heti parempi fiilis.

Sain öljyn kuuluessani Yves Rocher blogitestiryhmään viime vuonna ja se tuli kyllä tarpeeseen! Kuvan öljyputeli on ihan tyhjä eli tämä on valitettavasti loppu! Olisin hankkinut nyt tätä lisää, mutta tuote on nyt nettikaupastakin väliaikaisesti loppu. Höh! Mutta hyväähän kannattaa tunnetusti odottaa. 
Kuvassa on myös toinen suosikkituotteeni ja päänahkani ystävä, Frantsilan yrttitilan Nokkosyrttishampoo. Todella hyvä tuote myös, hellävarainen päänahalle ja tässä on myös ihana tuoksu. Pesee hiukset eikä jätä niitä raskaan oloisiksi. Sopii omalle päänahalleni ja hiuslaadulleni hyvin. (Hankin tätä muuten nimenomaan Ideaparkin Prismasta, koska siellä se on aika edullista. Ihan joka paikasta tätä ei tunnu saavan ja tai sitten se on vähän tyyriimpää.)

Monoï de Tahiti -sarjan öljyn olen saanut testattavaksi blogin kautta, shampoon olen tainnut hankkia itse. Shampoota aloin käyttämään kesällä sen ihanan kesäisen tuoksun vuoksi ja öljyä olen testaillut nyt päänahkaan ja hiuksiini juurikin siksi, että tuota lemppariani ei juuri nyt saa. 
Joka tapauksessa tuo öljy on enemmänkin vartaloöljy, sillä hiusöljyksi se on vähän raskas ja jouduin pesemään hiukseni pariin kertaan saadakseni öljyn pois. Ohje "voit hieroa muutaman tipan hiuksiisi ennen pesua" on varmasti toimivampi konsepti, vaikka täytyy sanoa että öljykäsittelyn jälkeen hiukseni tuoksuivat kyllä todella ihanilta.
Tässä sarjassa on jotenkin nostalgisen ihana, vähän ällömakeakin tuoksu, josta tulee vahvasti mieleen Barbiet ja 1980-luku. Mietin mistä tämä mielleyhtämä juontaa juurensa ja tulin siihen tulokseen, että taisin saada lapsena kummitädiltäni meikki- ja kosmetiikkatuotteiden "jämiä" omiin leikkeihini, jospa niissä olisi ollut tämä sama tuoksu. Tuoksumuistoni Monoï de Tahitista on siis todella vahva ja siitä tulee aina niin hyvä mieli, joten tuon shampoon käyttäminen on ollut hyvä idea niinpä päivinä, kun on vähän kurja fiilis.

Heh, näitä kuvia katsoessa tekeekin mieli mennä pesemään hiukset heti!

Ei kommentteja: