13.9.2014

Kodinetsintää

Hei mitä kuuluu? Käyköhän täällä enää kukaan?
Olen tässä viime ajat käyttänyt lähinnä kaiken energiani uuden asunnon etsimiseen ja se vie kyllä aikamoisesti aikaa ja voimia.


Meillä alkaa tässä asunnossa putkiremontti tasan kuukauden kuluttua ja välillä paniikinsekaisella kauhulla yritän etsiä uutta koloa, johon voisin rakentaa ihan uuden kodin. Olen mennyt sekaisin laskuissa kuinkahan montaa asuntoa olen jo ehtinyt hakea ja missä kaikkialla minulla on hakemus vetämässä. Näytöissäkin olen käynyt ja yhteen asuntoon ehdin jo kovasti ihastuakin. Se oli soma ja näppärä asunto hyvällä sijainnilla, kauniit tummat puuovet, parkettilattiat, suuret vaatekaapit, ikkunoita kahteen suuntaan ja kaunis valo, moderni kylppäri ja pienessä keittiössä kaikki olennainen... siellä olisi ollut saunavuoro ja varastot ja pihallakin kukki syyshortensia ja ruusupensaissa oli vielä muutamia kukkia marjojen seassa. 
Mutta sinne muuttaa nyt sitten joku muu.


 Toistaiseksi ei ole siis onni ollut myötä. Ei tämä "uhkaava asunnottomuus" niin tavatonta ole armon pääkaupungissamme, mutta hyvin raastavaa. Koti on minulle todella tärkeä paikka. Sen ei tarvitse olla priimakuntoinen eikä superhieno, kunhan perusasiat ovat kunnossa (liesiuuni, jääkaappi-pakastin ja pesukoneliitäntä riittävät jo hyvin pitkälle). Tärkeämpää on kodin oma fiilis ja sijainti. Toivoisin ympärilleni kaupunkimaista ympäristöä ja elämisen vilkkautta, hyviä kulkuyhteyksiä ja edes joitain peruspalveluja. Sekä Kalliossa että Vallilassa asuessani olen tuntenut olevani vahvasti kotona, joten ajatus näiden kulmien jättämisestä tuntuu surulliselta. Toisaalta kivoja kaupungiosia on muitakin, mutta se onkin sitten eri juttu onko niissä sopivia, vapaita asuntoja ja saako niitä... hakijoita kun tuntuu aina olevan ihan hirveästi. Ja tietysti oma budjetti rajoittaa aika paljon, varsinkin jos yrittää etsiä vielä edullista tai edes kohtuuhintaista asuntoa.

 (siis tämä on oikeasti kai keittiön allas, ei kai kukaan säilytä kylppärissä pippurimyllyä, mutta miksi keittiössä pitäisi olla peili altaan yläpuolella..?)
Mutta.
Joskus sitä on kai ihminen elämässään siinä tilanteessa, että on toivottava että saa edes jotain. Uskallan kuitenkin vielä toivoa, että löytäisimme uuden, kivan kodin pian.


Kuvituksena kotikuvia Pinterest-kansiostani "For the home", josta kuvien alkuperäiset linkit myös löytyvät. (sopii muuten yrittää löytää Pinterestistä kivoja kuvia pienistä kylppäreistä ja keittiöistä.. not an easy task to do)

Ei kommentteja: