19.10.2014

Neulekausi

Syksy tuo tullessaan neulekauden. Muuttotouhuissa lähti jonkin verran vanhaa kiertoon, mutta pari uuttakin neuletta on tullut tilalle.

Ehtaa ysäriä edustavan kirjoneuletakin sain ystävän äidiltä. Käytin tätä vielä pari viikkoa sitten ulkona takkina: tennareiden ja mustien pillihousujen kanssa fiilis oli mukavan grunge. Ja tunsin myös oloni taas kerran 15-vuotiaaksi, hah! Takki on täyttä villaa ja ihan superlämmin. Neutraalit sävyt tekevät neuleesta monikäyttöisen. Ja hei taskut.

Muhkea palmikkoneuletakki löytyi kirppikseltä hintaan 5€. Neule on jonkun omaa käsityötä ja aivan ihana. Puhvihihoista tykkään myös, tämä olisi nätti jonkun kivan mekonkin kanssa. Materiaalia on hankala arvioida, villaa ja angoraa tässä on, mutta voi olla myös vähän keinokuitua seassa. Tykkään myös tämän pehmeästä beigen sävystä ja neulokset tulevat kauniisti esiin.

Kirjoneuleponchon on vanha, mutta olen ottanut tämän taas käyttöön pitkästä aikaa. Sen ohje löytyy muuten täältä. Äiti neuloi tämän minulle ainakaan ja harmitteli, kun alimpaan kuviokertaan tuli virhe. Minua se ei ole koskaan haitannut.


On tämä syksy vähän ankeaa aikaa, mutta onneksi neuleet vähän lämmittävät ja lohduttavatkin, nimim. villasukat jaloissa tälläkin hetkellä.

Ei kommentteja: