30.11.2014

Kirppisvirhe

Kun on harrastanut lähemmäs 15 vuotta kirppistelyä, on vuosiin mahtanut myös muutamia asioita, joiden hankkimatta jättäminen harmittaa edelleen. 14 vuotta sitten ihailin eräitä kuutamoaiheisia retroverhoja samalla kotikylän kirppiksellä pitkään, mutta en koskaan raaskinut hankkia niitä. Verhot olivat "kalliit" eli jotain reilut 100 markkaa, parinkympin verran euroissa siis. Muistelen niitä kaiholla edelleen, ne olivat todella sykähdyttävän hienot, enkä ole vastaavia nähnyt enää sen jälkeen. Missään. Eräs oranssi puoli-ilmainen retrovalaisin on jäänyt kummittelemaan myös. Muutamia vuosia sitten jätin taakseni mintunvihreät 1950-luvun korkkarit: hinta oli halpa, ja vaikka koko oli väärä, harkitsin niitä koristeiksi. Hankkimatta jäivät, ja edelleen kaduttaa, olivat nimittäin ihan superhienot. 

Reilu pari viikkoa sitten bongasin tapiolalaiselta Toinen kierros-kirpparilta nämä hauskat, norjalaiset koristelaatat. Tykkäsin noista kovasti, mutta 15 euron kappalehinta tuntui kuitenkin aika suurelta ja tyydyin ottamaan vain fiilistelykuvat - virhe! Olen päätynyt ihailemaan kuvia tämän tästä ja harmittelemaan, miksen ostanut näitä. Olisivat sopineet hauskasti keittiön seiniä koristamaan. 
Laatat ovat suositun norjalaisen kuvittajan, Turi Gramstad Oliverin käsialaa ja pienen googlettelun jälkeen sain selville, että nämä kolme laattaa ovat osa suurempaa suurempaa "Family"-aiheista kokonaisuutta. Ja että eBayssa näitä kaupitellaan keräilijöille yli 30 euron hintaan... huokaus!

Ei kommentteja: