2.1.2015

Out with the old and in with the new

Vuosi vaihtui ja on jonkinlaisen vuosikatsauksen aika. 2014 oli tapahtumarikas vuosi, kaikkine iloineen ja suruineen. Kokonaiskatsauksena ihan kiinnostava, mutta enpä taida jäädä kaipaamaan. Tuntuu, että kulunut vuosi oli henkistä myllerrystä koko ajan: alkuvuoden opinnot ja työssäoppimispaikan hakeminen, hirveä stressi ja ahdistus omasta itsestä, osaamisesta ja omista puutteista. Minusta tuli myös kummitäti ja juhlimme hyvän ystävän synttäreitä Tampereella. Mies oli kuukauden reissussa. Kärsin siitepölyallergioista. Opintojen puitteissa päädyin ihan kiinnostavaan projektiin mukaan ja loppukevät meni mukavasti, mutta jatkotyöllistymismahdollisuuksia ei ollut. Kesän alussa kaikki alkoi tavallaan taas alusta.
Kesä meni jotenkin kummallisen nopeasti. Juhannuksen jälkeen kävin Tallinnassa ja heinäkuussa nautittiin helteistä. Mökkeilin ystävien mökeillä ja olin vanhempieni luona koiravahtina. Aloin etsiä uutta asuntoa lähestyvän putkirempan vuoksi. Elokuussa vietin ihanan synttäripäivän. Silti olin silloinkin stressaantunut tulevasta.
Syksy meni oikeastaan kokonaan muuttohässäkässä. Kävin kymmenissä näytöissä, tein hakemuksia, pakkasin. Mummo kuoli. Putkiremontti ehti alkaa ennen kuin uusi koti löytyi, pari viikkoa asunnottomuutta ja ystävien nurkissa budjaamista, kunnes oma uusi koti löytyi. Vuodatin varmaan ämpärillisen kyyneleitä, mutta jotenkin sitä jaksoi. Asunnonetsintä oli yhtä pitkäkestoista pettymystä toisen perään, mutta lopulta saimme parhaimman kodin. Muutto ja uuden kodin laittaminen oli kivaa. Juhlittiin sukujuhlia, minusta tuli täti. Nukuin syksyn univelkoja urakalla marraskuussa. Joulukuussa oli myyjäiset, odotin kovasti joulua ja ystävän saapumista Helsinkiin.nJoulu oli ihana, valkea ja tunnelmallinen ja uutena vuotena otin iisisti ystävien parissa ja valoimme tinaa. Ja kaikkien näiden lisäksi tapahtui paljon muuta.
2015 on toistaiseksi suuri mysteeri. Minulla ei ole oikeastaan mitään fiilistä, millainen vuosi onkaan edessä. Toivoisin saavani kivoja töitä ja kivoja kokemuksia, onnea ja iloa läheisille. Hyviä juttuja. Mutta lopulta, tulee mitä tulee, ei siihen aina voi edes vaikuttaa. Joskus kun tiedossa paljon kivempia juttuja, kuin osaisi edes aavistaa ja kukapa niistä murheista haluaisi edes tietää etukäteen.
2015, ole meille hyvä vuosi.

Ei kommentteja: