8.1.2015

Retrovaloa

Vuoden ensimmäinen kirppislöytö!
Meillä on kotona eteistilassa kaksi eri valaisinpaikkaa katossa, ja jossain vaiheessa mietin ettei toinen kohta tarvitse valaisinta ollenkaan. Tässä parin kuukauden asustelun myötä huomasin kaipaavani valoa siihen toiseenkin kohtaan, ja sitten kuin tilauksesta kirppiksellä tuli vastaan tällainen hauska retrovalaisin.

Hieman rusehtava lasikupuvalaisin näytti ensisilmäykseltä vähän oudolta, mutta koska eteistilan toinenkin valaisin on lasia ja 1970-luvulta, mietin että nämä voisivat sopia hyvin yhteen. Sähköjohto oli vaihdettu nykyaikaisempaan ja hinta 6,5 euroa, joten tämä tuntui ihan hyvältä diililtä.


Ja itse valaisin in action! Itseasiassa katossa tämä on paljon hienompi ja tuntuu sopivan paikalleen hyvin - vaikka valaisin on noin 1970-luvulta ja tämä talo 1920-luvulta. Möhkälemäisestä lasikuvusta tuleekin jotenkin virtaviivaisempi, kun sen sisälle laitetaan valo.
Koska valaisin on värillistä lasia, suodattuu siitä kellertävä ja lämmin valo. Lamput olen muuten vaihtanut lähestulkoon pelkkiin Led-lamppuihin ja suosittelen kaikille samaa: led-lamppu vie vähemmän sähköä, siinä on parempi valoteho ja se on hyvinkin pitkäikäinen. Tässä kohtaa saanen muistuttaa, että valaisimien asentaminen kattoon ei ole mitään rakettitiedettä ja ihan jokainen nainen pystyy myös tähänkin operaatioon - vielä näin 2010-luvulla on niitäkin daameja, jotka odottelevat vaikka viikkotolkulla, että joku mies tulee laittamaan "lamput kattoon". Pimeässä. Meillä taas minä nimenomaan haluan tehdä tämän itse, vaikka se tarkoittaisi tasapainoilemista tikaspuilla, melkein kolmen metrin korkeudessa - hyvää siedätystreeniä korkeanpaikankammoiselle!

Ei kommentteja: