11.2.2015

Devil's magic carpet ride

Joskus jotkut huippusuunnittelijoiden mallistot tuottavat samanaikaisesti suurta ihastusta ja samalla lähestulkoon inhoa. Kuitenkin jutut, jotka herättelevät molempien äärilaitojen tunteita, ovat yleensä niitä, jotka jäävät mieleen pidemmäksikin aikaan. Selailin Style.comissa miestenmallistoja syksylle 2015 ja ihastuin välittömästi Givenchyn tummanpuhuvaan "mattokuosiin". Vau!

Riccardon Tiscillä on Style.comin mukaan taipumus ammentaa katolisesta taustastaan inspiraatiota, mutta tämän malliston myötä on menty ikäänkuin toiseen äärilaitaan: "The Devil is not always bad," Tisci sanoi näytöksen jälkeen. Mallit astelivat punaista glitterjauheen päällystämää "tietä" kantaen yllään liituraitaa, suoralinjaisia miesten pukuja, kerrospukeutumista, esiliinamaisia vaatekappaleita, erilaisia pääkalloja ja voodoo-perinteestä tuttuja elementtejä, kasvoillaan naamioita ja maskeja ja joissain vaatteissa oli veritahramaisia kuvioita. Ja sitten sitä "mattokuosia", jota Style.comissa nimitettiin intiaaneilta lainatuksi. Lopulta mattokuosi muuttui paljettikuosiksi. Meikeissä nähtiin mustaa ja punaista ja hiuksissa "ghetto-kiharoita" - en tiedä tyylille oikeaa termiä, mutta siis ihoon geelin ja kamman avulla hiuksista liiskattuja kiharakuvioita. Huh! Aikamoinen kokonaisuus, jossa oli vau-elementtejä, mutta samalla se tuntui myös hyvin päällekäyvältä ja raskaalta. Mutta ennenkaikkea kiehtovalta. Näkisin tässä myös jonkinlaista (proge)rockiin vivahtavaa, boheemin hipahtavaa juttua: asuja kuin suoraan Jim Morrisonin tai Jimi Hendrixin yltä.Itseäni kiinnosti eniten juurikin malliston mattokuosi, joten keskitytään siihen. Suoralinjainen pukukokonaisuus on tosi hieno, mutta toisaalta noin vahva kuosi toimii hyvin myös yksittäisenä elementtinä paidassa tai housuissa. Kuosi on vahva, joten se näyttää hyvältä kun sitä osataan kantaa oikein. 


 En aina ihan ymmärrä, miksi miestenmallistoihin pitää tunkea naistenvaatteita sekaan, vaikka toisinaan se näytöskokonaisuudessa ihan toimiikin. Mielestäni nämä naisten mekot ovat kuitenkin vähän tylsiä ja perinteisiä, jos vertaa miesten asuihin. Toisaalta mallistossa on paljon unisex-elementtejä, joten nämä mekotkin voidaan nähdä tyylillisenä unisexina. Kuitenkin olisin mieluummin nähny nämäkin daamit noissa samoissa puvuissa.


Lopuksi sitä paljettiä - nuo takit ovat siis kokonaan paljettikangasta, mustat paljetit ovat kiiltäviä ja kuvioinnissa käytetyt mattoja, lopputuloksena aika hieno efekti sanoisin. Mallistossa nähtiin kahta takkipituutta, normaalimittaista ja sitten vähän pidempää. Mattokuosia oli myös kengissä tai sitten kengät olivat perinteistä yksiväristä nahkaa.

Kuvat ja koko malliston kokonaisuudessaan löydät Style.comista.

2 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Tuo folklore-kuosi on kyllä aika hauska, kauluspaitana ehkä? Ja tuon viimeisen kuvan takin lyhyempi malli oli hieno!

blandad. kirjoitti...

Kauluspaita tai housuina tykkäisin itse! Tuo liukuma mustasta kuvioon on itsessään kans jo tosi hieno, puhumattakaan siitä että se on toteutettu pal-je-tein !!!!