25.2.2015

Inspistaulun tuunaus

Edellisissä kodeissa ollut ilmoitustaulu (korkkitaulu) päätyi uuden kodin sisustamisen myötä varastoon, sillä ajattelin toistaiseksi pärjäillä ilman sitä. Huomasin kuitenkin kaipailevani alustaa, jolle laittaa inspiskuvia ja muita matskuja "esille", mutta mustareunainen ja ruskeasävyinen inspistaulu ei tuntunut sopivan tähän asuntoon. Pähkäilin taulun maalaamista kokonaan valkoiseksi, mutta en ollut vielä ehtiny hakea taulua varastosta, kun dyykkasin "uuden" ilmoitustaulun taloyhtiömme roskiksesta. Joku oli sen kipannut sinne nuppineuloinen päivineen, koska kehyksen liimaus oli pettänyt. Muutoin taulu oli ehjä ja ihan siisti. 
Kärsivällisyyteni ei yleensä riitä kuvaamaan hienoja työskentelyvaiheen kuvia, eikä siten tuottamaan diy-ohjeitakaan, mutta räpsin muutaman puhelinkuvan tästä helposta prosessista, ihan vain siksi että ehkä jollakulla on omissa nurkissaan samanmoinen taulu odottamassa pientä fiksausta.

Vaiheet:
  1. Liimasin taulupohjan kiinni kehyksiinsä erikeeperillä.
  2. Teippasin taulupohjan taustaan napakasti kehyksiin kiinni maalarinteipillä ja sillä periaatteella, että kulmakohtien teippaukset tukevat toisiaan.
  3. Annoin liimausten kuivua hyvin yön yli ja prosessoin seuraavaa vaihetta noin viikon verran :D
  4. Maalasin taulun valkoisella yleispohjamaalilla (mattapintainen) pariin kertaan. Ensimmäisen maalauskerran kuivuttua pohja yritti pingottua kuperaksi (epäilin että näin voisi käydä), joten sudin maalia taulun reunoille sekä kehyksiin enkä niinkään keskiosaan - tämän kerroksen kuivuttua taulu oikeni taas.
  5. Säästin maalia tuleviin projekteihin ja jätin korkkipohjan pinnan hieman läpikuultavaksi, koska se peittyisi kuitenkin kuvien alle. Takataustan jätin kokonaan maalaamatta.

Taulun kuivuttua mittasin vaakasuunnassa molemmista päistä 10cm ja ruuvasin ripustusrinkulat paikoilleen, ja kiinnitin ripustusta varten rautalangan. Seinään vasaroin pari pientä naulaa ja taulu paikoilleen. Valmis! Taulu on nyt ripustettuna ompelupisteeni yläpuolelle.

Taulu sulautuu hyvin valkoiseen seinään ja rauhoittaa pohjan neutraaliksi tulevia inspiskollaaseja varten.

Helppoa kuin heinänteko! Tottapuhuen rupesin vasta maalausvaiheessa miettimään, kestäisikö korkkimatsku ylipäätään kastumista tai maalia, olisiko minulla käsissäni pian kieroksi vääntynyt kehys, turpoaisiko pohja tms. Muistelin kuvataideopinnoista tuttua maalauspohjan valmistusprosessia ja samoista nikseistä oli hyötyä erityisesti juuri tuossa pohjan suorana pitämisessä. Lopputulos on tosi siisti ja olen iloinen, että sain pelastettua tämän roskistuomion saaneen asian näinkin pienellä vaivalla.

3 kommenttia:

Enne kirjoitti...

Suunnitelmissani on ollut vastaavanlainen tuunaus, joten vinkit pohjan maalaamiseen olivat tervetulleita, ilman niitä sutisin taatusti menemään koko pohjan levyydeltä ;)

AnneVee kirjoitti...

En oo koskaan tullu ajatelleeks, että korkkiakin vois maalata! Mikä mahtava idea! Perinteiset korkkitaulut ei oo oikein koskaan istunu meidän sisustukseen. Nyt vois harkita.

blandad. kirjoitti...

Enne: Mun käyttämä maali on jytyä kamaa, ostettu kylppärimaalaukseen. Jämillä oon nyt sitten maalaillut vähän yhtä sun toista, mm. puulaatikoston ja lasipulloja, yllättävän hyvin toimii! Huonekalumaalit saattaa käyttäytyä eri tavoin. Oon myös vähän kärsimätön maalari ja äkkiä tulee vedeltyä paksuja kerroksia, pitäis aina muistaa et maltti on valttia.

AnneVee: Joo, mullakin alko tulla heti idiksiä, että mites ois neonkeltainen ILMOITUSTAULU! :D mut valkoinen sulautuu kyllä nätisti seinään. yritän opetella aikuismaisempaa sisustamista.