21.2.2015

Turkkilaiset pyyhkeet

Ystävä kävi suunnilleen vuosi sitten Istanbulissa ja toi sieltä itselleen pyyhkeitä, joihin ihastuin palavasti. Nyt toinen ystävä oli reissaamassa samaan paikkaan ja lupautui ystävällisesti tuomaan noita turkkilaisia pyyhkeitä pari minullekin.

Kuosiinkudotut, puuvillaiset pyyhkeet ovat edullisia ja perinteistä turkkilaista tuotantoa. Ihastuin näissä alunperin nimenomaan tuohon kuosiin, pyyhkeen tuntuun ja siihen, miten väriyhdistelmät toimivat nätisti luonnonvalkoisen kanssa. Minusta nämä nyt ovat ehkä hienoimpia pyyhkeitä ikinä.

Halusin nimenomaan "käsipyyhkeitä", koska niille on tässä huushollissa enemmän tarvetta. Tälläinen ohut, pitkänomainen pyyhe sopii hyvin myös keittiöpyyhkeeksi, idea jonka pöllin suoraan ystävältä.

Kulmakomeron ovessa onkin jo pyyhkeelle paikka, täytyy vain ommella sille ripustuslenkki.

Sain myös pienemmän, hieman erityyppisen "kasvopyyhkeen".
 Pyyhe on yksivärinen ja sen kuosi on pienempää ja tiheämpää. Tämä tuntuu erilaiselta, ohuemmalta ja tiiviimmältä, itseasiassa tosi kivalta tämäkin.


Pyyhkeitä myydään käsittääkseni jonkinlaisissa matkamuistomyymälöissä, ne oli viikattu nätisti ja ympärille kääräisty narua ja tuo suojeleva silmä -koriste, joita käytetään myös (ainakin) kreikkalaisissa matkamuisto/tuliaisjutuissa. Minusta se on jotenki tosi hauska tapa.

Jotenkin on niin tottunut ainaisiin froteepyyhkeisiin, että tälläinen "vanhanaikainen" pyyhemalli tuntuu vaihteeksi tosi raikkaalta. Onnellinen pyyhkeiden omistaja kiittää ja kuittaa.

1 kommentti:

June kirjoitti...

Ovat kyllä todella kaunita!

Itseäkin kiinnostaa muut kuin froteepyyhkeet, vaikka ne ovatkin ehkä kylpypyyhkeinä mukavimpia. Mutta etenkin keittiöön on kiva hankkia erilaisia, hauskoja käsipyyhkeitä.