4.2.2015

When life gives you lemons

En ole erityisen innokas teenjuoja, mutta olen löytänyt teen, josta tykkään todella paljon.

Clipperin sitruuna & inkivääritee ripauksella hunajaa, ihan mielettömän hyvää! Parin viime vuoden aikana olen totaalisen haksahtanut sitruunoihin: tungen välillä sitruunaa ihan jokaiseen ruokaan, johon vain kuvittelen sen sopivan. Ruuissa se antaa jännää makua, leivonnaisissa mukavaa kirpeyttä. Sitruuna ja kylmä cokis on muuten aika lyömätön yhdistelmä myös. Välillä pidän pitkiäkin taukoja, jottei sitruunahappo syövyttäisi liikaa hampaita ja sitten taas kiikutan niitä pussillisen kotiin. Pidän myös sitruunan tuoksusta, puhdistusaineista parfyymeihin.

Sitruuna on monikäyttöinen ja reipas maku- ja tuoksukaveri, mutta myös se väri: puhtaankeltainen, joka eri kypsyysastettain vaihtaa kylmästä sävystä lämpimään. Saan aina välillä keltaisuuskausia, ja nyt taas pitkästä aikaa (sitruunan)keltainen tuntuu tosi haluttavalta.

kuvat Pinterestistä

Sitruunakeltainen on itselleni nimenomaan puhdas, kirkas keltainen. Vaatteissa ja asusteissa se vastaa joskus hailakampaa, hennon vaaleaa sävyä, toisinaan se laitetaan kuvastamaan jo lähemmäs neonkeltaista sävyä. Keltainen on siitä hyvä tehosteväri esimerkiksi juuri asusteissa ja yksityiskohdissa, koska se sopii monen väriparin kanssa. Yläkuvassa tykkään erityisesti keltaisen ja mintun sekä keltaisen ja vaaleanpunaisen yhdistelmä. Karkkivärejä kevääseen. 
Sisustuksessa keltainen yhdistetään monesta musta-valkoisuuteen (vähän lämpimämpänä sävynä) tai sitten tuomaan väriä harmaansävyjen keskelle. Sinisävyjen kassa keltainen sopii myös, esim. keltainen ja denim on kiva yhdistelmä. Mustan kanssa keltaisesta voi tulla vähän raskas, paitsi jos pitää keltasävyn kevyenä. Murretut keltsut kuuluvat enemmän syksyyn, kirkkaammat sävyt kevät- ja kesäsesonkeihin. Monesti näin talvella, kun ollaan menossa jo kohti kevättä, keltainen alkaa tuntua kiinnostavalta. Kai se on sitä valonkaipuuta tai ylipäätään sitä, että keltainen toisi mukanaan vähän energiaa. Toiset hermostuvat keltaisen värin läheisyydessä, itse koen sen nimenomaan piristävänä.
Jes, nyt heti jotain keltaista!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mä tykkään kanssa sinisen ja keltasen yhdistelmästä, onhan se kans Ruotsin lippu.

N