28.4.2015

Juhlamokan piilopaikka

On taas se aika vuodesta, jolloin julkaistaan Pauligin uusin Juhlamokka- keräilypurkki. Tällä kertaa kuvitus on toteutettu yhteistyössä Arabian ja Piia Kedon kanssa ja se on tuttu "Piilopaikka"-astiasarjasta, ja "se kertoo tarinaa metsässä seikkailevasta pienestä tytöstä. Metsä on hieman pelottava, mutta samalla kiehtova paikka monine piilopaikkoineen. Kuvitus on saanut inspiraationsa totta ja tarua yhdistellen Piia Kedon lapsuuden maisemista Jaalassa." ”Halusin luoda tarinan ihmisen ja luonnon mutkattomasta yhteiselosta, jossa jokaisella on oma paikka. Piilopaikka jossa rauhoittua, maata selällään ja syödä metsämansikoita. Kuunnella lintujen viserrystä ja nähdä orava keräämässä käpyjä. Piilopaikka on leppoisa seikkailu luonnossa.”
–Piia Keto

Myönnän, olen vähän pettynyt. Kaikkiin edellisiin purkkeihin verrattuna mustavalkoinen purkki tuntuu ensalkuun vähän valjulta, vaikka graafiselle selkeydelle löytyy varmasti oma ihailijakuntansa. Kuitenkin vielä enemmän "harmittaa", että kuvituksena on käytetty jotain jo entuudestaan sellaisenaan nähtyä kuvitusta, kun aiempien purkkien kuvitukset ovat olleet nimenomaan itsenäisesti Juhlamokka-purkille suunnitellut. Toki tekijöidensä kädenjälki on ollut tunnistettavissa, mutta silti. Piilopaikassa ei kuvituksena sinällään ole mitään vikaa, tavallaan pidän siitä ja sitten tavallaan siinä on jotain, jonka vuoksi en ole hankkinut Piilopaikka-astioitakaan. Mutta ehkä tämäkin purkki tulee ihan keräilymielessä hankittua.

Kuva ja tekstilainaukset Paulig

1 kommentti:

June kirjoitti...

Olisihan tämän voinut kyllä edes sillä tavalla erottaa Arabian astioista, että olisi lisännyt sitä väriä! Vaikka muutamia harkittuja väriyksityiskohtia edes.

Ihan kaikkia näitä Juhlamokka-purkkeja mulla ei ole, mikä harmittaa, mutta tää tulee varmasti taas hankittua. :) Jos vaikka ton punaisen brändinauhan saisi jotenkin piiloon..