11.4.2015

Ruusuinen kevätmekko

Vuosi sitten ostin ihanan ruusukuosisen kankaan, jota olin käynyt hiplaamassa Eurokankaassa muutamaankin kertaan. Tuolloin suunnittelin tekeväni kankaasta puolihameen, mutta tulinkin toisiin ajatuksiin ja kangas jäi odottamaan. Eilen oli menossa illalla ulos ja kaipasin jotain uutta päällepantavaa, joten otin kankaan viimeinkin käsittelyyn. Toteutin ruusukankaasta yksinkertaisen, aiemmin hyväksihavaitun mekkomallin ja se valmistuikin tosi nopeasti. Käytin apuna paria kaavaa, mutta sovitin päälle ja tein sitten muutokset suoraan malliin.

Nappasin nopean (ja suttuisen) kuvan puhelimella ennen etkoille lähtöä...


...malli näyttää suunnilleen tältä. Siinä ei ole muotolaskoksia ja malli on hieman muotoiltu, mutta väljä ja siinä on pienet kimonohihat. Vyötärölle tuli sauma, koska jouduin leikkaamaan kangasta vähän eri suuntiin, jotta sain sen riittämään. Mekon kanssa olisi sopinut kivasti vaikkapa nahkainen vyö, mutta menin nyt ilman.

Kangas on puuvillasatiinia ja siinä on hieman elastaania, eli se on tosi mukavaa päällä. Ruusukuosi on tuollainen digiprintti, joka jäljittelee ristipistotyötä. Värit ovat kirkkaat ja voimakkaat ja kuosi muutenkin ihana runsas ja iloinen. Olin kyllä tyytyväinen lopputulokseen, helppo mekko, jota tulee varmasti käytettyä!

Illalla sitten mekko päällä Funky Elephant-festareilla The Circuksessa. Oli hauska ilta, vaikka tänään olo onkin ollut hyvin uupunut!

Ei kommentteja: