16.4.2015

Vanhan pullon henki

Viime viikonloppuna tein aika hienon löydän talomme roskiskatoksesta. Iltahämärässä ei katoksen valo jostain syystä toiminut, mutta havaitsin heti että yhden jäteastian eteen oli jätetty suuri pullo. Nostin sitä hieman ylöspäin, totesin ehjäksi ja vein sen kotiin.

Vihreäsävyinen pullo on ilmeisesti aikoinaan toimineen Elannon kalja- ja vesitehtaan pulloja. Yritin googlailla, mutta en löytänyt tietoja vastaavasta pullosta, jonkinlainen säilytyspullohan tämä kai on. Kaunis vanha käyttöesine joka tapauksessa. (Lasi on hieman röpeliäistä ja pullossa on sisällä vähän vesihöyryä pesun jäljiltä, älkää siis ihmetelkö miksi se näyttää vähän hassulta.)


Posliininen korkkikin on säilynyt lähes ehjänä, se on jotenkin kaunis yksityiskohta. Pullon löytyminen sai miettimään sitä, miten ennen normaalit arjen käyttöesineetkin tehtiin hyvistä materiaaleista ja näyttämään ns. kauniilta. Vaikka nykyaika on tuonut tullessaan tehokkuutta monessakin mielessä, on näissä vanhoissa esineissä ihan erilaista fiilistä. Tuntui myös tosi hassulta, että joku oli halunnut luopua tästä noin vain. Onneksi ei sentään ollut murskannut sitä lasikeräysastiaan.

Pullo majailee tällä hetkellä senkin päällä tuon ruskean pullon seurana, mutta täytyy vähän uudelleen järjestellä jotta se mahtuisi olemaan tuossa kunnolla.

Ei kommentteja: