18.5.2015

Chanelin manifesti keväälle 2015

Chanelin kevään 2015 ready-to-wear mallisto oli aikamoinen kokoelma vähän kaikkea. Reilut 80 erilaista lookia, vähän kaikenlaisia yksityiskohtia, malleja, materiaaleja, värejä... teema oli rakennettu ikäänkuin naisten oikeuksia puolustavan mielenosoituksen muotoon ja näytöksen lopussa mallit astelivatkin lavalla kantaen käsissään iskulausekylttejä. Itse mallisto heijasteli 1960- ja varsinkin 1970-lukua monine eri variaatioineen housupuvuista, mutta osa vaatteista toi kyllä mieleen 1980- ja 1990-lukujen Chanelin. Kokonaisuus oli aikamoinen sillisalaatti, tässä muutamia oman maun mukaisia poimintoja...Vahvat värit ja artsuhenkiset kuosit puree aina. Väriroiskekuosia olisi voinut olla mallistossa enemmänkin. Vaalea jakkupuku tosi raikas, ja tykkään vähän väljästä linjasta.


Olen innoissani, että isot ja terävät kaulukset ovat tulossa taas muotiin. Viimeksi ne taisivat tulla yhtä vahvasti ysärillä, jolloin 1970-luku tuli isosti uudelleen muotiin. Halusin valkoista kauluspaitaa terävillä kauluksilla, ja voi sitä onnea kun sellaisen löysin Tampereen Anttilasta. 
Yläkuvan mekko on ihanan kesäinen ja alakuvan jakkupuku taas klassista Chanelia. Tykkään.

Mallistossa nähtiin paljon pystyraitaa, tai oikeastaan paremminkin liituraitaa. Liituraitahousuja käytin ahkerasti myös ysärillä ja vielä 2000-luvun alussakin, sen suhteen kiintiö on yhä täysi. Kuvan takissa ja mekossa on jotain rentoa hauskuutta, ja nuo kengät ovat niin hienot!


Röyhelöpaita on hauska! Liituraitashortsit... yyyhhyhh, mutta asusteista tykkään.

Mallistossa oli paljon muutakin kiinnostavaa ja ihania materiaaleja ja yksityiskohtia, mutta jouduin kyllä klikkailemaan kuvia useamman kerran läpi, koska kaikkea oli niin paljon, että keskittymiskyky alkoi väkisinkin herpaantua.


Asusteita oli laidasta laitaan, osa oli tyttömäisen nättejä...

... ja sitten laukkuja, jotka näyttivät siltä, että maailmantuskainen taidelukiolainen on saanut koristella niitä. Lopputulos on vähän jotenkin sotkuinen, mutta tästä saa hyvän tuunausvinkin, jos kaipailee Chanel-veskaa itselleen.

Lopuksi lähikuva kultakengästä, niin hieno. Ja tähän onkin hyvä lopettaa, sillä leveälahkeinen liituraitahousupuntti alkaa jo näyttää melkein hyvältä, huh!

Kuvat Style.com

Ei kommentteja: