9.6.2015

Ivanan kesämekot

Viikonloppuna hain viimein kesävaatelaatikon kellarista. Olen jo vuosien ajan vienyt kesävaatteet aina syksyllä varastoon, ja keväällä sitten toisinpäin. Näin puolivuosittain tulee vähän vaihtelua ja tilaa omaan garderobiin. Kesävaatteita minulla on nähtävästi paljon enemmän - ja hieman kellarilta tuoksahtavien vaatekasojen peseminen olikin muutaman päivän kestävä suuroperaatio. Mutta niiden värikkäiden mekkojen, huivien, laukkujen ja kengiksi nimitettävien läpysköjen esiinkaivaminen on aina yhtä ilahduttavaa. Kesävaatteiden joukosta kaivoin esiin Ivana Helsingin kesämekot, joista tulikin mieleen, etten olekaan fiilistellyt Ivanaa pitkään aikaan.

Tälle kesälle Ivanalla on kaksi mallistoa - jo aikaisemmin täälläkin esitelty Muumi-mallisto ja varsinainen kesämallisto Provinssi-87, joka on hakenu inspiraationsa kesän 1987 liftausreissulta Provinssi Rockiin kuuntelemaan Eppu Normaalia. Mallistossa on siis festaritunnelmaa ja tulppaaniprintti tulee Eppujen laululyriikoista. Osaa vaatteita koristaa Martti Syrjän rasteroitu kuva. 

Poimintoja mallistosta:
Ivanan mallistot ovat selkeästi menneet suuntaan,jossa suositut mekkomallit jatkavat elämäänsä mallistonsa toiseen, kuosien ja pienten yksityiskohtien vaihtuessa. Provinssi87-mallisto on tuttuun tapaan tyttömäinen, rento ja huoleton. Ehkä omaan makuuni moni mekoista on aika lyhyttä mallia. Tulppaaniprintti on aika hauska, pirteä ja myös jotenkin tosi kasari. 

Ivana Helsingin Muumi-mallistosta kirjoitin jo viime vuonna. Nyt malliston vaatteita on alkanut näkyä jonkin verran ja näyttävät kyllä tosi hauskoilta. Myös muumimallistosta voi löytää oman tutun suosikkimekkomallinsa.

Tuo hattivatti-kuvioinen nappimekko on muuten tosi hauska, siitä tulee vähän mieleen brittien lippu, Union Jack.

Ivana Helsingin nettikaupassa pyöriessäni havaitsin, että muutamat mekkomallit olivat tarjouksessa. Kannattaa siis tsekata mallistoa täältä, mikäli kaipailee kivaa kesämekkoa.

kuvat Ivana Helsinki

Ei kommentteja: