17.7.2015

Edes sitten kauppakassi

Nähtävästi on tullut pidettyä pientä blogilomaa... olen kesähengaillut ja tehnyt kaikkea pientä ja luovaa, nähnyt ystäviä ja alkanut taas lukea enemmän. Viime viikolla tein korjausompelua ystävälle ja sen myötä sain pienen ompeluinspiksen, teki mieli ommella itselle. Sainkin aikaan yhden puseron, mutta lopputulos näytti päälläni aivan kauhealta. Jokainen, joka ompelee joskus itselleen, on varmasti kohdannut joskus sen fiiliksen, kun vaivalla tehty juttu päätyykin kaapin perälle ja jäljelle jää vain pettymys ja itseinho. *huokaus*
Jotain pientä sain kuitenkin aikaan. Vallilan kodissa oli niin pieni suihkutila, että kavensin standardikokoista (tekstiili)suihkuverhoa leveydestään, jottei liian leveä verho olisi "täyttänyt" tilaa. Tietenkin säästin tuon ylimääräisen palan. Löysin sen taas jokunen aika sitten ja mietin mitä siitä voisi tehdä. Asia jäi mietintämyssyyn. Olen kaivannut isompaan kauppakassia, sellaista jota voisi kantaa olalla, mutta tarpeeksi pientä, että se mahtuisi taiteltuna pienempään olkalaukkuun. Muistin suihkuverhokankaan ja ajattelin kokeilla millainen kassi siitä tulisi.
Kaiken sen puseropettymyksen ja huonon ompelufiiliksen jälkeen onnistuin kuitenkin siistiin lopputulokseen. Ompelin kassiin tukevat saumat pohjaan ja toiselle sivulle, kankaan taite jäi toiselle sivulle. Pohjan sivuille tein "muototaitteet" ja tikkasin ne hyvin kiinni pohjasauman mukaisesti. Kassin yläreunaan tein kolminkertaisen taitteen, joka tukee itse kassia ja antaa tukevan pohjan sangoille. Sangat ompelin aika kauas toisistaan, koska jos kassi on täynnä tai painava, kauempana olevat sangat tuntuvat tukevammilta olalla. Olen tyytyväinen lopputulokseen, kangasta oli helppoa ommella, sitä voi myös silittää ja kassin saa tosiaan taiteltua pieneen tilaan. Jos nyt en siis saanut uutta puseroa, niin ainakin uuden kauppakassin! Tämä olisi myös hyvä rantakassina, jos tänä kesänä saataisiin nauttia vielä rantakeleistäkin?

Ei kommentteja: