30.8.2015

Synttärimekko 2015

Elokuun viimeistä viedään, kesä on pian  virallisesti ohi. Esitelläänpä siis synttärimekko vuosimallia 2015, josta tulikin tämän kesän käytetyin mekko.

Olen lähes perinteenomaisesti tehnyt mekon nimenomaan synttäreitäni varten. Tällä kertaa ostin edellisellä viikolla kankaan, joka Eurokankaan palakankaista löytynyt nätti etnohenkinen printtikangas.  Materiaali on viskoosia, ihanan kevyt ja jotenkin "pehmeän" tuntuinen. Pala maksoi siinä kympin verran ja sain sen hyödynnettyä melkein kokonaan.
Mekko on nilkkapituinen, leveähelmainen maxi, jossa pienet kimonohihat, avara pääntie ja olkapäillä hapsukoristeet. Vyötärön väljyyttä kuroo kuminauha. Malli on ehkä vähän nähty jo, mutta halusin jotain hipahtavaa, helppoa, mukavaa ja nopeasti valmistuvaa. Olin tosi iloinen, kun sain tämän jo päivää ennen juhlia valmiiksi, mutta oli kyllä vähällä, ettei tämä hautautunut kaapin perukoille. Sovittaessa valmis mekko tuntui leventävän ihan järkyttävästi, lantiolla oli jotenkin aivan liikaa väljyyttä ja vaakaraitainen kuosi ei ainakaan auttanut asiaa. Näytin mielestäni ihan kauhealta. Riisuin mekon, laitoin henkariin ja kaappiin. Harmitti, mutta mietin, että mitä jos en vain välittäisi? Päätin jättää lopullisen päätöksen mekon käyttämisestä juhlapäivään ja sen hetkiseen fiilikseen. Ja kas, seuraavana päivänä tuntuikin ihan samalta pukeutua mekkoon joka tapauksessa, levensi se tai ei, ainakin se oli uusi. Juhlat olivat ihanat ja lähdin mekossa seuraavan päivän festareillekin. Sen jälkeen olenkin ehtinyt käyttää tätä tosi monena päivänä, tämä kun on mitä parhain "hellemekko" mutta toisaalta siinä ei ihan heti tule kylmäkään.
En ole mallinukkekokoa, joten mekko ei ole ihan noin väljä kuin kuvassa, mutta olkapään hapsukoristeet tulevat esiin ja kuosin värit ovat luonnolliset.

Seuraavaksi mekko päätyy pesun kautta varastoon muiden kesämekkojen seuraksi. Ens kesänä sitten taas hengaillaan yhdessä!

Ei kommentteja: