21.9.2015

Voffeli & Kaffeli

Voffeli & Kaffeli on soma kahvila Museokadulla, olin kävellyt sen ohi monesti ja miettinyt, että tuonne pitäisi joskus poiketa sisällekin. Sovimme sitten ystävän kanssa sinne treffit tässä taannoin ja mukana oli myös pieni kummipoikani. Kahvila on toiminut aiemmin Tammisaaressa ja alkuvuodesta se avautui tänne Helsinkiin.

Nimensä mukaisesti kahvilassa tarjoillaan vohveleita. Täytteet saa valita itse, tarjolla on niin suolaista kuin makeaakin. Itse valitsin täytteeksi omenahillon ja kermavaahdon. Vohveli oli rapea ja hyvä, hillo oikeaa omenahilloa ja peruskahvikin maistuvaa, ja sitä sai santsata (arvostan aina kovasti kahviloissa tätä mahdollisuutta). 
Kahvila itsessään on todella soma! Huonekalut olivat ja muu rekvisiitta oli vanhaa tyyliä ja tilaa koristi kaunis musta flyygeli. Astiat ovat eriparisia, samoin aterimet. Oli suorastaan vaikeaa valita, millaisesta kupista kahvinsa halusi juoda, koska kaikki olivat niin nättejä! 

Viihdyimme kahvilassa hyvän tovin, kummipoikakin nukkui koko ajan. Asiakaskunta vaihtui, lounasaikaan oli mukavan rauhallista, välillä käytiin tarjoilemassa kahvia vielä pöytäänkin. Ihana paikka, tykkäsin! Voffeli & Kaffeli löytyy osoitteesta Museokatu 11 (Etu-Töölö), ja se on auki arkisin klo 10.30 - 18.00, lauantaisin klo 11.00 - 17.00 ja sunnuntaisin klo 12.00 - 17.00 aina lokakuun puoleen väliin asti, jonka jälkeen talossa alkaa putkiremontti ja kahvila menee muutamaksi kuukaudeksi kokonaan kiinni. Kannattaa siis ehtiä ennen remonttia vohvelille!

 

Ei kommentteja: