7.1.2016

Neulemyssy

Vuoden ensimmäinen valmistunut käsityö, inspiraationa pakkanen: neulemyssy! Lankana on Novitan Rose, 35% mohair 65% akryyli. Olen ostanut yhden kerän tuota ihanaa viininpunaista ehkä jo pari vuotta sitten ja sen jälkeen pyöritellyt ajatusta mitä siitä tekisi. Nyt siitä tuli ihan perusmyssy, koska päähineosastoni on hieman vajavainen. Neuloin kaksinkertaisella langalla ja koon mittasin koetilkusta, resori ensin kahdella puikolla ja sitten loput pyöröpuikolla, molemmissa koko 5,5. Olen tehnyt pipoja ja myssyjä aiemminkin, mutta ne ovat jääneet käyttämättä koska ovat joko rumia tai huononmallisia tai molempia. Tästä tuli mieleinen, kun on omaan päähän sopiva - ei liian suuri eikä pieni ja väljyyskin on sopiva.
Harmillisesti tuo kaunis väri ei suostunut kuvattavaksi, ei sitten millään, mutta se on aika täydellisen täyteläinen viininpunainen. Ystävältä saatu Victoria's secretin huulikiilto on lähes samaa sävyä, siksi sekin päätyi kuvaan.
Neulomisinto on ollut vähän kateissa tällä syys-talvikaudella, olen tehnyt vain parit sukat ja muutamia tilkkuja. Jospa se tästä taas aktivoituisi talven myötä!

2 kommenttia:

June kirjoitti...

Söpis!

Mä taas olen piiiitkästä aikaa aktivoitunut tällä lankarintamalla. Valmistunut on tähän mennessä yksi hame (lapselle), lapaset ja kännykkäpussi. Eli ei nyt niin hirveästi, mutta kuitenkin… Pipo tällä hetkellä työn alla!

blandad. kirjoitti...

June, tää on tällänen käytännöllinen. Lisäsin myssykuvan instaan ja alkoi melkein masentaa kaikki hienot tägit neulemyssyihin. Mut toisaalta, en oo oikein pipoihminen, niin en taida edes kaivata perusmallia hienompaa...