19.2.2016

Luonnoskirjaprojekti

Edellisessä postauksessa kirjoittelinkin piirustusoppaasta, joten tämä olkoon nyt vähän jatkumoa sille. Minulla on ollut vähän huono tapa hamstaraja kivoja muisti- ja luonnoskirjoja, jotka sitten jäävät kaappeihin lojumaan ja vievät tilaa. Jo viime vuonna totesin, ettei tässä nyt ole mitään järkeä ja olen yrittänyt systemaattisesti täyttää vanhempia kirjoja. Piirrän paljon ihan vain irtopapereille, jotka sitten taas pyörivät siellä sun täällä, kunnes kasaantuvat ja siirrän ne pinkkana johonkin talteen. Kaikki piirrokset eivät edes tunnu säilyttämisen arvoisilta, mutta olen tässä samalla opetellut myös arvostamaan enemmän omaa kädenjälkeä. 
Laitoin Instagramiin taannoin videopätkän, johon kuvasin yhtä luonnoskirjaa, jota olin alkanut täyttää enemmän. Nyt se on jo lähes täynnä ja olenkin siirtynyt jo seuraavaan. Parasta tässä koko hommassa on se, että piirrän/maalaan nykyään paljon enemmän, ehkä jotain kehitystäkin on tapahtunut ja ainakin pari luonnoskirjaa on jo päässyt hyötykäyttöön.

Video, jonka Heidi Lepomäki (@hepolei) julkaisiSkannailin jotain piirroksia yhtänä iltana ja täytyy sanoa, että luonnoskirjan skannaaminen olikin aika haastavaa, se nimittäin pursuilee ja kupruilee, koska osa piirroksista on suoraan piirretty tai maalattu kirjaan, osa taas erikseen liimattuina. 


 Tosin kahden aukeaman jälkeen luovutin siltä kerralta, kun tuskastuin huonoon skannauslaatuun, vaikka onhan näissäkin oma hauskuutensa. Aika paljon kukkia ja naishahmoja tulee kyllä piirreltyä, mutta vähitellen joukkoon on alkanut eksyä muitakin juttuja...... kukat, kahvi ja kissat - just love them so!

Ei kommentteja: