29.2.2016

Oscars 2016

Eilen jaettiin taas Oscareita ja jännitettiin, saako Leonardo DiCaprio vihdoin ansaitsemansa patsaan. Tulihan se patsas sieltä ja Leo piti muuten aika hienon puheen ilmastomuutoksesta ja siitä, miten meidän tulisi toimia tämän suurimman uhan eteen juuri nyt.
Gaala-asuja on aina hauska seurata ja vertailla ajan tyyliä, trendejä ja onko puvuissa kenties jotain uusia suuntauksia, jotka tulevat näkymään myöhemmin juhlapukumallistoissa. Tänä vuonna nähtiin paljon mustaa ja valkoista, hillittyjä värejä, yksinkertaisia, jopa minimalistisia linjoja yhdistettynä veistoksellisuuteen, hienovaraista kukkaiskoristelua, koristeellisia vöitä ja korostettuja vyötäröitä, syvään uurrettuja päänteitä ja toki paljetteja, kimallusta ja röyhelöitä, mutta huomattavasti maltillisemmassa muodossa kuin aiempina vuosina. Yleislinjaus puvuista oli yllättävän suoralinjainen ja jopa suhteellisen pelkistetty. Pukujen juju tuntui olevan pienissä yksityiskohdissa, leikkauksessa, materiaalissa tai vaikkapa siinä, miten paljon ne paljastivat ihoa. Hiuksissa nähtiin luonnollista tyyliä, kampaukset olivat kevyitä tai hiukset oli jätetty kokonaan auki, meikeissä korostettiin klassista kauneutta. Korvakoruja ja käsikoruja näkyi paljon, niissäkin näkyi maltillinen ja klassisen arvokas linja. Poimin tähän muutaman oman suosikkikokonaisuuden:


Cate Blanchettin puku on Armani Privén, sitä on koristeltu Swarosvskin kristallein. Se edustaa perinteisempää, romanttista juhlapukutyyliä. Väri on kauniin haalea ja puvun koristeena on silkkikukkia.

Saoirse Ronanin vihreä paljettipuku on Calvin Klein Collectionin. Sitä on hehkutettu somessa kovasti, eikä suotta, Ronan näytti upealta. Puvun pitkulaisen malliset paljetit on aseteltu koristeelliseen muotoon, puvussa on kaunis leikkaus ja se sopii täydellisesti kantajalleen ja on tarpeeksi raikas nuorelle naiselle. Puku on syvään uurrettu ja paljastava, muttei yhtään mauttomalla tavalla.

 Rooney Mara oli pukeutunut Givenchy coutureen. Kokonaisuus on hyvin vaalea, mutta se tuntuu sopivan Maran kalpeaan kauneuteen. Puvussa on kauniita, hienovaraisia yksityiskohtia, kuten miehustan napitus. Puku on yhdistelmä tätä päivää ja vintagetyyliä, kokonaisuus on vähäeleisen romanttinen ja moderni.

Lady Gagan veistoksellinen puku on Brandon Maxwellin käsialaa. Puku on upeasti muotoiltu, mielenkiintoinen ja Gagan tyyliin täydellisesti sopiva.

Margot Robbien Tom Fordin puku on tavallaan perinteinen Oscar gaala-asu kaikessa kullanhohtoisessa näyttävyydessään, mutta sen käärmemäinen kangasvalinta tekee puvusta mielenkiintoisen ja trendikkään valinnan. Musta pikkulaukku pitkällä hapsukoristeella on ihana, sopii hienosti kokonaisuuteen.


Jennifer Garnerin kaunis musta iltapuku on Versacen. Se on hyvin klassinen malliltaan ja muotoilultaan, mutta erilaisten materiaalien yhdistelmä tekee puvusta kiinnostavamman. Tämä on varma gaala-asuvalinta, tyylikäs ja kaunis.

 Priyanka Chopran juhlakokonaisuus oli gaalan parhaimpia. Puku on mielettömän kaunis, moderni vyö rikkoo kokonaisuutta hyvällä tavalla, meikki ja hiukset tekevät kokonaisuudesta raikkaan. Puku on Zuhair Muradin varmaa, aina yhtä henkeäsalpaavan kaunista tyyliä.
Kuvat  Britti-Voguen sivuilta, kannattaa muuten käydä zoomailemassa pukujen kauniita yksityiskohtia vähän lähempää!

Ei kommentteja: