7.2.2016

While I was away

Melkein pari viikkoa sitten ajattelin, että tässähän on tullut pidettyä ihan hyvää postaustahtia yllä - hah! Ja sitä seurasikin totaalinen hiljaisuus. Ja tänään ajattelin, että kun tätä helmikuutakin on kulunut jo kaksi viikkoa, kesti tosiaan pienen hetken tajuta, että helmikuu alkoi tällä viikolla. Joka tapauksessa tässä on nyt ollut vähän kaikenlaista toimintaa erilaisista hakemuksista lapsenvahtihommiin ja arkirutiineista kotibileisiin. Puuhaa on ollut niin paljon, että lyhyempikin aika tuntuu pidemmältä. Olen myös ottanut hieman aikaa omille ajatuksille, järjestellyt tavaroita, vaatekaappeja, tärkeitä papereita sekä vienyt vaatteita kierrätykseen. Ja sitten olen myös yrittänyt lukea enemmän ja viettää vähemmän aikaa erilaisten näyttöjen edessä, vaikka hommasin vastikään uuden tietokoneenkin.

Tammikuu oli kaiketi ihan jees. Pakkaskeleistä tuli postattuakin, nautin sekä lumimassoista että pakkasista. Alkukuun Lux Helsinki oli hieno siltä osin, mitä näin. Muistutuksena itselle, että tapahtuma ei kestä kuin muutamia päiviä eikä todellakaan kokonaista viikkoa. Kävin myös luistelemassa, ensimmäinen kerta kymmeneen vuoteen. Olen fiilistellyt uusia viherkasveja, ihastellut omia astioita ja nyt kun sain uuden koneen, on tullut myös taas piirrettyä koneella. Taalainmaa -henkisiä heppoja piirsin ystävän synttäritervehdystä varten. Helmikuu vaihtui melkein huomaamatta ja on ollut tähän mennessä jo varsin aktiivinen. Tykkään muutenkin helmikuusta kuukautena: voi olla vielä talvisia säitä, mutta valon määrä lisääntyy koko ajan. Jossain kaukaisuudessa tuntuu olevan jo kevään kohinaa. Yleensä helmikuussa on paljon uusia ajatuksia ja luova fiilis ja monesti niissä tunnelmissa syntyy uusia, hyviä asioita. Saa nähdä mitä tämä helmikuu tuo tullessaan.

Olen hakenut inspiraatiota selailemalla lehtiä - niin vanhoja kotona kuin uusia kirjastossakin. Tällä hetkellä eniten ihastuttaa kylmä, haalea vaaleanpunainen, joka taitaa olla tämän kevään trendiväri, näissä kuvissa on näköjään suoralinjaisia, aika simppeleitäkin juttuja ja vahvempia värejä.

Ja aion nyt tunkea tähän samaan postaukseen tammikuun vikat kirppislöydötkin. Kuun viimeisenä perjantaina tuli nimittäin vahva intuitio, että tänään kannattaisi mennä kirppikselle ja se todellakin kannatti:

Tuubimallinen neulehuivi on Tiger of Swedenin, 50% villaa 15% alpakkaa 35% akryylia, se on ihanan suuri, pehmeä mutta ryhdikäs ja sopivan lämmin, ei yhtään kuuma plussakeleilläkään. Mietin sen ostoa hetken aikaa, sillä se kustansi 15€ ja se on jo iso raha kirppiksellä. Olen pitänyt huivia nyt ihan joka päivä ja se on niiiiiiiin ihana, todellakin kannatti ostaa! Neuloshansikkaat ovat ihan henkkamaukkaa, mutta niissäkin on 70% villaa ja ovat kyllä tosi mukavat käytössä. Maksoin niistä muistaakseni 50 centtiä. New Lookin mokkanilkkurit ovat lähestulkoon käyttämättömät, ne maksoivat 3,5€ ja pääsevät käyttöön keväällä, kun kadut ovat pysyvästi vähän kuivemmat. Mangon mokkainen olkalaukku on myös ollut ahkerassa käytössä, se on juuri oikeankokoinen pikkulaukku. Se taisi maksaa neljä euroa. Korviksiakin löytyi kahdet, toiset isot helminappikorvikset (70c) ja toiset täyshopeiset vintageriipuskorut 2€. Muitakin löytöjä oli ehdolla, mutta päädyin lopulta näihin ja hyvä niin, koska kaikki ovat joko jo käytössä tai pääsevät varmasti käyttöön vähän myöhemmin.
Hassua muuten että beige, klassiset laatumateriaalit ja helminappikorvikset ovat jotenkin niin töölöläisiä juttuja, kuin olla ja vain voi. Ehkä seura tekee kaltaisekseen, tosin minulta puuttuu Michael Korsin laukku. Vaikka olenkin vahvojen värien ystävä, tykkään myös beigestä, varsinkin vähän tummempana sävynä. Se tuntuu sopivan minulle, varsinkin kasvojen lähelle. 
Mutta nyt löpinät sikseen, palataan taas ja mukavaa uutta viikkoa!

Ei kommentteja: