7.4.2016

Rodarte Spring 2016

Rodarten kevään 2016 mallisto on tunnelmaltaan aika jännä. Malliston värit ja varsinkin materiaalit tuntuvat jotenkin enemmän syksyltä kaikessa kiillossaan, glitterhohdossaan, pehmeässä sametissa ja pitsikerroksissaan, mutta ehkäpä tämä mallisto sijoittuu oivallisesti juuri tähän aikaan vuodesta, kun kevät ei ole ihan vielä puhjennut kukkimaan. Kate Mulleavy, Rodarten toinen osapuoli, on sanonut: “Sometimes I feel like it’s futuristic to go into the past.” Joskus tuntuu futuristuristiselta palata menneisyyteen, tai jotain sen suuntaista näin vapaasti suomentaen. Mulleavyn sisaruksille tämä tarkoitti tutkimusmatkaa klassisen runouden pariin ja runoista saadun inspiraation tuomista tähän mallistoon ja tietysti tähän päivään. Katea ja sisartaan Lauraa inspiroi myös Electric Light Orchestran alkuaikojen synaelectrotuotanto - ja selkeästi 1970-luku boho- ja glamrock-vaikutteineen. 
Mallistossa on ihan mielettömän kauniita yksityiskohtia ja vaatteissa on yhdistelty taidokkaalla tavalla erilaisia materiaaleja. Vaatekappaleet itsessään tuntuvat kuin vintage-kauppojen ihanimpia helmiä olisi päivitetty tähän päivään uusilla materiaaleilla ja leikkauksilla. Mallistossa on todellakin runollista kauneutta ja näytöslavasteet loisteputkineen, puunoksineen ja metalliverkkoineen luovat jotenkin oudolla tapaa hienon ympäristön asuille.
Tässä omia suosikkeja mallistosta:

Rakastan myös noita mallistossa nähtäviä kenkiä, ne ovat kertakaikkisen ihanan seitkytlukulaiset! Myös kaikki ihanat korut ovat mieleeni ja tykkään mallien vähäeleisestä stailauksesta kovasti. Kaunista!

Näytöskuvat ja tekstilainaukset kokonaisuudessaan Vogue.com

p.s. Mallistosta tulee ihan täydellisesti mieleen The Curen Plainsong!
 

Ei kommentteja: