20.6.2016

Karusellihullaannus

Tämän kesän ehdoton suosikki Marimekon kuoseista on Katsuji Wakisakan Karuselli-kuosi vuodelta 1973. Se on ihan täydellinen, mitkä värit ja niin retro ja hippi ja mitä vielä! Olen ihan hullaantunut tähän isoon raporttiin vihreällä pohjalla.

Valkoisella pohjalla ja pienemmässä raportissa Karuselli näyttää myös hyvin raikkaalta. Vaaleanpunainen tulee kauniisti esiin ja kuosi on vähän modernimpi, kuin herkullisen retro vihreäpohjainen.

Olin ihaillut Karusellia Vihreä talo-blogin postauksessa, jossa kuosia ja siitä tehtyjä tuotteita esiteltiin kauniin kesäisissä kuvissa. Sitten Facebook tarjoili minulle mainoksena Solana-rantatakkia ja tajuntani taisi vähän räjähtää.

Solana on täyspuuvillainen kevyempi kylpytakki, kangas on täyspuuvillaa ja vohvelipintainen. Olen haaveillut vohvelikankaisesta aamu-/kylpytakista, froteetakit kun tuntuvat kovin raskailta. Näin jo itseni Solanassa, juomassa aamukahvia kesät talvet, ihanan retrohenkisenä ja vähän hipahtavana. Olin jo hetken vähän sellaisessa please take my money-fiiliksessä Marimekon verkkokaupassa, kunnes järjen ääni tiedusteli minulta, että onkohan nyt oikein viisasta sittenkään. Solana on vähän turhan arvokas sijoitus käyttövaatteeseen, jolla on lopulta aika vähän käyttöä - tai sitten tulisi patsasteltua siinä aamusta iltaan!

Haaveilin myös vähän Karuselli-kuvioidusta matkurista, mutta toisaalta minulla on yksi vihreä kassi jo olemassa, vähäisellä käytöllä sekin. Mutta onhan se silti tosi nätti.

 Karusellia saa myös petivaatteina, ihanan näköisiä nekin.

Karuselli jää nyt mietintämyssyyn, jotain siitä olisi kiva saada. Kesämallistoon kuuluu kuosista vähän kaikenlaista, tekstiilituotteista astioihin. Vaatemalliston puolella Karusellia oli muutama vuosi sitten enemmänkin, googlettamalla löytyi vaikka ja mitä ihanaa.
Jotain kummallista taikaa noissa 1960- ja 1970-luvun Marimekon kuoseissa on, kun ne tuntuvat aina vain uudestaan taas raikkailta ja ajankohtaisilta ja äärimmäisen haluttavilta. Karusellin luoja, Katsuji Wakisaka on kyllä antanut näkymyksellään vahvan leiman Marimekon designhistoriaan.

Kuvat Marimekko

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Booztletilla on tuo laukku 50% alessa http://www.booztlet.com/fi/fi/marimekko/karuselli-uusi-matkuri_13171112/13171113?navId=16&group=listing

Heikurainen kirjoitti...

Tuo valkoisella pohjalla oleva Karuselli-kuosi on kyllä mahdottoman ihana! Erikoista kuinka hyvin vaaleansiniset ja -punaiset sävyt sointuvat oranssin kanssa.