8.6.2016

Löytöjä kanuunasta

Kaivarin kanuuna on itsepalvelukirppis, jonka nimeen moni helsinkiläinen vannoo. Itse käyn siellä hyvin harvoin, jotenkin en koskaan muista sen olemassaoloja ja ne muutamat yksittäiset kerrat, kun olen käynyt siellä, eivät ole erityisemmin vakuuttaneet. Viime lauantaina tuli kuitenkin vahva intuitio, että nyt voisi olla hyvä hetki pistäytyä kanuunassa. Ja yleensähän kirppisintuitio on oikeassa, löytyi nimittäin aika kivoja juttuja!


Harrodsin keksirasiassa oli ihana kuvitus ja pieni sisäinen rojalistini ei voinut vastustaa tätä Kuningatar Elisabethin 60. vuotista valtaa juhlistavaa rasiaa. Hintaa taisi olla jopa 5€, mutta ei kyllä harmita, rasia on niin kovin soma.


Chanelin kynsilakkaa sävyssä Gold fiction. Tämä on ilmeisesti joku vanhempi lakka ja erikoissävy, mutta toimii kyllä ihan passelisti ja ainakin testilakkaus on kestänyt todella hyvin. Tämä oli muistaakseni 3€ ja pullossa lakkaa reilusti jäljellä.


TOMS-kangaskengät miehelle, 3€. Koko oli hakuammuntaa, mutta sopivat lopulta oikein hyvin ja miehelle. Toisessa oli päällä vaalea tahra, jota putsasin kostealla rätillä pyyhkimällä, siksi niissä on siis sanomalehteä sisällä. Pohjat olivat vielä ihan hyvässä kunnossa, eiköhän näillä ainakin tämä kesän tallustele ihan helposti.


Muutama lehti leikekirjaproggiksia ajatellen, euron kappalehintaan.


Olen haaveillut jo pidempään Longchampin Le pliage-canvaslaukusta. Se on vaikuttanut kätevältä jokapaikan laukulta, mutta uutena en ole raaskinut ostaa. Käytettynä näitä löytyy ihan kiitettävästi, aitoja ja epäaitojakin toki, mutta en maksa useampaa kymppiä nuhjuisesta ja rikkinäisestä kassista, oli siinä joku merkki tai ei. Tämä kustansi 10€. Minulla on pari aiempaa Longchampin laukkua kirppikseltä, joten tsekkasin onko laukku "oikeaa tekoa". Muutama pieni tahra laukusta löytyy ja pohjan kulmat ovat kuluneet laukulle tyypilliseen tapaan, mutta kelpo yksilö tämä on vielä. Ja tykkään tuosta kokopunaisesta värityksestä. Hihnat ovat pitkät, joten tämän saa olalle. Tämänkin pyyhin kevyesti kostealla ja huolsin nahkaosat, kyllä kelpaa käyttää. (kuva on ehkä vähän huono, mutta en raaskinut siirtää kissaa pois)


Mustat flip-flopit kultaisilla niiteillä eurolla. Minulla ei ollut enää yksiäkään "läpsyttimiä" ja nämä vaikuttivat vielä suhteellisen hyväkuntoisilta. Niiteistä plussaa, vaikka onks ne jo vähän passeé?

Täytyy yrittää käydä useammin Kaivarin kanuunassa, nytkin jätin monta juttua ostamatta, kun ajattelin että muuten menee hirveäksi tuhlaamiseksi. Merkkituotteiden ystäville löytyy valikoimaa ja vaikka osa pöydistä onkin vähän sotkuisia, ovat tuotteet paremmassa kunnossa kuin monella muulla kirppiksellä. 

Kaivarin kanuuna löytyy osoitteesta Merikatu 3, Helsinki. Maanantaisin suljettu, muuten ti-pe 10-18 ja la-su 10-16.30. Kolmosen ratikalla (Olympiaterminaalin suuntaan) pääsee aika lähelle, kun jää Tehtaankadulla pois ja kävelee loppumatkan. Eirassa pitäisi visiteerata useamminkin, siellä on niin kaunista ja rauhallista!

Ei kommentteja: