25.8.2016

Aina kannattaa juhlia


Kirjoittelin viimeksi synttäreistä ja sen jälkeen iski armoton flunssa - ikääntymisen kunniaksi. Perjantaina paistoi niin ihanasti aurinko, että lähdin vähän ulkoilemaan, vain tullakseni parin tunnin päästä takaisin kotiin, koska olo oli niin kamala. Hetken harkitsin, pitäisikö lauantain synttärijuhlat perua, mutta halusin niin kovasti juhlia ja olin tehnyt jo ruokia ja valmisteluja, joten päätin selviytyä. Lopulta kaikki meni ihan hyvin, jaksoin parasetamolin voimalla vielä baariin ja tanssimaan valomerkkiin asti. Oli oikein hauskaa siis. Nyt flunssa alkaa olla selätetty ja olen edelleen iloinen juhlista, kukista ja ihanista lahjoista joita sain. 
 
Lahjoiksi sain ihania asioita kuten kirjoja ja skumppapulloja, koruja, somia esineitä, Lapuan Kankureiden kudottuja keittiöpyyhkeitä Polkka Jamin kuvioilla, Marimekon tyynyliinan Karuselli-kuosissa, lahjakortin leffailtaa varten ja Samujin mokkanahkaisen hapsulaukun (kimppalahja lapsuudenystäviltä). Minua oli ajateltu ja mietitty millaisista jutuista voisin pitää ja kauniit ajatukset koskettavat edelleen. Lahjoja on kiva antaa ja saada, vaikka haluaisinkin ajatella ettei lahjoilla ole väliä ja materiaa merkityksellisempää on viettää aikaa ystävien seurassa.


Ostin itselleni tuoksuliljoja ja niistä riittää ihasteltavaa edelleen. Sain ystävältä itsepoimittuja auringonkukkia ja vielä kimpun ruusuja viikko synttäreiden jälkeen. 

Juhlien järjestämisessä on aika paljon hommaa siivoamisineen ja ruuanlaittoineen, aina jotain jää tekemättä, koristeita laittamatta, ruokaa unohtuu jääkaappiin tai huomaa, että juhlia varten tarvitsisi oikeastaan suurempia tarjoiluastioita ja isomman ruokapöydän. Mutta sitten lopulta, juhlien jälkeen, onkin vain ihana ihastella nätiksi laitettua kotia, syödä ylijääneitä juhlaruokia ja fiilistellä itse juhlia ja vaikkapa sitä, että käveltiin porukalla lämpimässä elokuun yössä keskustaan ja päädyttiin hauskaan baariin, jossa ei ole tullutkaan käytyä aiemmin. Ei edes haittaa tiskata, kun astiat ovat niitä arkiastioita kauniimpia (tai kertakäyttöisiä, joita ei tarvitse tiskata). Ja vielä melkein viikko juhlien jälkeen ilahduttaa ajatus, tuli juhlittua tänäkin vuonna synttäreitä oikein kunnolla. Tästä onkin mukava lipua vähitellen kohti tulevaa syksyä ja tavallista arkea.

Ei kommentteja: