26.8.2016

Kulta Katriina kahvipurkki


Törmäsin kirppiksellä Kulta Katriina -kahvipurkkiin, jonka tunnistin heti Aino-Maija Metsolan kuvittamaksi ja voitteko kuvitella, hermostuin! Peltinen kahvipurkki on kuvitukseltaan aivan ihana, mutta en voi käsittää miten olen voinut täysin missata tällaisen olemassaolon aiemmin! Purkin pohjassa oli nimittäin tarra, johon oli merkitty selkeästi pakkauspäivämäärä. En muista koskaan nähneeni tätä kaupan kahvihyllyissä, en mainoksissa, en blogeissa, en ystävieni luona, en edes aiemmin kirpputoreilla, vaikka itse purkki onkin julkaistu jo keväällä 2012. Purkin hinta oli korkealla ja jätin se jo kerran hyllyynsä, mutta hermostuksissani en kyennyt jättämään sitä sitten kuitenkaan ostamatta. Yhdeksän euroa peltipurkista! Lohduttauduin sillä, että vaikkapa Marimekon peltipurkit maksavat uutena enemmän ja kahvipurkissa oli sentään settiin kuulunut kahvimitta vielä mukana.
Googlailin asiaa (obsessed, me?) ja kävi ilmi, että purkki liittyy Kulta Katriinan pakkausilmeen freesaukseen ja on itseasiassa osa Georgi Eremenkon lopputyötä Aalto yliopiston suunnittelun korkeakouluun. Pahviläpyskä purkin sisällä ja pohjateksti toki mainitsevan asiallisesti purkin olevan Metsolan ja Eremenkon yhteistyön tulos ja limited edition, joka kertoo siitä miksen ole nähnyt tätä koskaan aiemmin.


Purkki ei ollut täysin priimakuntoinen, sen kannessa on naarmu ja kulumia ja muutenkin periaatteesta en ole kovin innostunut maksamaan suuria summia kahvipurkista, jonka on voinut ostaa kaupasta mahdollisesti halvempaan hintaan ja saada vielä kahvipaketti sen sisällä. Google kuitenkin kertoi, että normihintaisena näitä oli kaupattu jossain noin kympillä, joten lohduttauduin sillä. Ja kaikenkaikkiaan purkki on kuvitukseltaan aivan ihana! Väritys ja kuviomaailma toimivat hyvin yhteen ja Kulta Katriinan uudistettu logokin näyttää nätiltä.

Kohokuvioitu kahvimittakin on itsessään varsin nätti.
 
Kaikenlaista sitä onkin tässä maailmassa, peltipurkkimaniaakin! Mutta sisäinen keräilijäni on nyt tyytyväinen.

Ei kommentteja: