10.10.2016

Talvipuutarhassa viimeinkin

Pari viikkoa sitten poikkesin sunnuntaikävelylläni Talvipuutarhan ruusutarhaan katselemaan loppusyksyn ruusuja. Kuljin puutarhan läpi ja nousin kiviportaat ylös ihastellakseni maisemaa ylätasanteelta, Talvipuutarhan edustalta. Kaunis syyssunnuntai ja ihmisiä tuntui olevan liikkeellä enemmän kuin yleensä. Moni meni sisälle Talvipuutarhaan ja moni tuntui tulevan ulos samaa tahtia. Olen oikeasti, valehtelematta, aina luullut että Talvipuutarhaan on pääsymaksu ja nyt vasta ensimmäistä kertaa tajusin, että sinnehän on vapaa pääsy! Tuntui hölmöltä astua ensimmäistä kertaa tuohon kauniiseen kasvihuonerakennukseen sisälle, kun olisin voinut käydä siellä kaikkina muina kertoina kun olen hengaillut ruusutarhan puolella. Mutta nyt tiedän ja aion todellakin mennä sinne useammin, sen verran upea paikka Talvipuutarha on!
Eksoottisia kasveja orkideoista erilaisiin kaktuksiin, vanhanajan huonekasveja, upea luonnonvalo, kaunis pitsikoristeellinen rakennus, pieni lampi, jossa uiskentelee karppeja ja monia viehättäviä istuskeluryhmiä, tuoleja ja penkkejä, joissa nauttia tunnelmasta ja upeasta miljööstä. Syyskauden kunniaksi puutarhaa oli koristeltu kurpitsoin. Kesäaikana on siellä kahvila avoinna, mutta omia eväitä saa syödä milloin vain. Täytyy ehdottomasti alkaa käydä tuolla eri sesonkeina, seuraavaksi joulusesongin kukkijoita ovat joulutähdet, atsaleat, tulppaanit, amaryllikset, hyasintit ja kielot. Kuulostaa ihanalta!
Talvipuutarha sijoittuu Töölönlahden  seudulle, osoite on Hammarskjöldintie 1. Olympiastadion ja Linnanmäki löytyvät puutarhan sivuilta ja ratikka numero 8 pysähtyy lähelle (kaupunginpuutarha).

Aukioloajat:
Ma suljettu
Ti klo 9.00–15.00
Ke–pe klo 12.00–15.00
La–su klo 12.00–16.00

Ei kommentteja: