3.11.2016

Kenzo craziness

H&M:n ja pariisilaisen KENZOn yhteistyömallisto tuli tänään kauppoihin. Tähän aikaan päivästä nettikauppa näyttää jo eioota suurimman osan kohdalla tuotteista, joka kertonee vain siitä että taas kerran yhteistyömallisto on ollut menestys. Kenzon henkkamaukkalle luoma mallisto on mielestäni tosi hauska, sopii loistavasti tähän vuodenaikaan jolloin ainakin itse kaipaan värejä ympärilleni. Mallisto on myös hyvällä tavalla kaupallinen (on collegepuseroa, takkia, t-paitaa, sukkia jne.) ja puhuttelee värikkyyden ja hulluttelevien printtien ystäviä.

H&M:n kampanjasivulla yhteistyötä kuvaillaan seuraavasti "KENZO on pariisilainen luksusmerkki, joka hillityn ranskalaisen chicin sijaan suosii globaalin sykkeen siivittämää kaleidoskooppista viidakkoa täynnä rohkeita kuvioita ja tekstuureja. KENZOn luovat johtajat Carol Lim ja Humberto Leon hakevat globaalista nuorisokulttuurista inspiraatiota vaatteisiin, jotka rikkovat sääntöjä ja rajoja universaalissa hengessä. "Mahdollisuus puhutella entistä laajempaa yleisöä ja tavoittaa ihmisiä, joille KENZO ei välttämättä ole tuttu, on valtavan innostava", Humberto sanoo. "Jokaisella luomuksella on merkitystä ja väliä. Se oli tavoitteemme alusta lähtien." Humberto ja Carol ovat suunnitelleet malliston, joka kuvastaa KENZOn rohkeaa maailmaa. Yhteistyöhanke tarjosi myös mahdollisuuden tutkia, uudistaa ja laajentaa menneitä luomuksia sekä tehdä kunniaa japanilaiselle suunnittelijavisionääri Kenzo Takadalle, joka perusti merkin vuonna 1970. Ainutlaatuinen mallisto on syntynyt yhdistämällä menneitä saavutuksia tähän päivään ja tulevaisuuteen. Leikkaukset ja siluetit ovat moderneja ja raikkaita. Monet taidolla valmistetuista vaatteista ovat KENZOn tavaramerkkityyliin käännettäviä. "Halusimme luoda keräilykappaleita", Carol sanoo. "Kestäviä valintoja." Mallisto yhdistää katuhenkisiä valintoja ja yliampuvia luomuksia, kuten nauhamekkoja, kimonoita ja neonvärisiä tekoturkistakkeja." 
Tässä mallistossa tykkään erityisesti värikkyyden ja kuosiyhdistelmien lisäksi kääntövaatteista ja vaatetta muokkaavista ominaisuuksista, kuten vaikkapa siitä että takin helman pituutta voi lyhentää vetoketjun avulla. Se lisää käyttömahdollisuuksia ja tuo lisäarvoa tuotteelle. Käännettävät leveälahkeiset kukkahousut ovat todella hauskat, vaikka malliltaan ne sopivatkin lopulta todella harvoille.

 
Ehdoton suosikkini mallistosta on "maatuskamekko" eli kimonohihainen pitkähelmainen ja monikerroksinen mekko, jonka kuosiyhdistelmistä tulee mieleen venäläinen/slaavilainen folklore. Mekko on myös hyvin perinteistä Kenzoa, se tuo mieleen 1970-luvun ja Kenzon ensimmäiset mallistot. 

Tuotekuvat ja teksilainaus H&M 
Mallistokuvat Elleuk.com


Ei kommentteja: