29.11.2016

Turkoosi marilaukku

Keväällä 2009 Marimekko lanseerasi uuden laukkumalliston "Marin uudet laukut", suunnittelusta vastasi Virva Launo ja kankaiden kuosit olivat Maija Louekarin. Mallisto oli hauskan kekseliäs, designiltaan iloisen marimekkomainen ja menestyi hyvin. Jenni Haukiolla nähty musta-valko-keltainen kuosikuvioitu clutch-laukku myytiin nopeasti loppuun. Tykkäsin mallistosta ja myös sen mainoskampanjasta, jonka kuvitukset olivat Sanna Manderin käsialaa. Menestyksekästä mallistoa jatkettiin uusien väritysten muodossa, mikäli en nyt ihan väärin muista, sittemmin Marimekolla puhalsivat muutokset tuulet ja Marin uudet laukut-mallisto jäi historiaan. Itsekin olin jo unohtanut koko malliston, kunnes törmäsin suureen turkoosiin laukkuun kirppiksellä viime lauantaina ja tunnistin sen Marin uudeksi laukuksi. Laukku näytti hyväkuntoiselta ja vuorikankaassa oli käytetty iki-ihanaa Kippis-kuosia ja kun hintaa oli vain 7€, oli ostopäätös sinetöity nopeasti.


Kooltaan laukku on todella suuri, vuoden 2009 hengessä tottakai. Sen sisällä on monta taskua ja ulkosivullakin suuri vetoketju, jonka alta paljastuu suuri tasku. Löytöhuuman jälkeen havaitsin kotona, että laukussa on kyllä käytön jälkiä ja toista olkahihnaakin on itse korjailtu, mutta kunto on edelleen varsin hyvä. 7 euroa on siis varsin järkevä hinta laukulle, vaikkakin välillä kirppiksellä pyydetään huonokuntoisistakin merkkituotteista todella paljon. 


Materiaaleiltaan laukku on Marimekolle tunnusomaista puuvillamarkiisia sekä (2009 muodissa ollutta) kiiltonahkaa, ja vaikkakin siinä on selkeitä oman aikansa viitteitä muotokielessä, näyttää se yllättävän kivalta ja raikkaalta edelleen - tai sitten uudelleen. Malliston laukut olivat aikanaan omalle kukkarolle kovin hintavia, mutta nyt nopea googlailu osoitti, että nyt näitä saa aika mukavilla hinnoilla käytettynä. Aiemmin en kyllä muista kirppiksillä näihin törmänneeni, mutta ehkä näitä nyt alkaa vähitellen näkyä, jos niistä joku malttaa vielä luopua.

Ei kommentteja: