5.4.2017

Ruusuja, retroa ja peltisiä purkkeja

Vuorossa kirppislöytöjä.
Pieni pohjustus muutamiin pian esiteltäviin juttuihin: kun muut konmarittavat, minä haalin itselleni lisää tavaraa. Mutta sille on syynsä. Keräilin jossain vaiheessa elämääni selektiivisesti retroa, esimerkiksi tekstiileitä ja suomalaista muovia, kuten Sarviksen astioita. Sittemmin se on jäänyt, mutta nyt se on taas alkanut kiinnostamaan, mutta maltillisesti. On joitain tiettyjä juttuja, joita olen valmis odottamaan vaikka vuosia, kunnes ne tulevat vastaan kirppiksellä sopuhintaan. Ja sitten tiettyjä juttuja, jotka täydentävät jo olemassa olevaa kokoelmaa.

Keräilin siis aikoinaan Sarviksen tarjoilu- ja säilytysastioita, osa niistä on edelleen käytössä ja osa taas säilöttynä varastoon. Nämä keltaiset kipot ovat käytössä ja tuohon isompaan löytyi nyt myös kansi/tarjoilulautanen neljän euron hintaan tamperelaiselta kirpputorilta. Mietin sen hankkimista, reunassa kun on pientä kulumaa, mutta nämä ovat niitä juttuja joita harvoin tulee vastaan, joten hankin sen. Sarviksen tuotteissa on hyvää kestävyys, mutta myös se, että ne on oikeasti suunniteltuja ja tarkkaan ajateltuja. Ne pinoutuvat, ovat monikäyttöisiä ja sopivat toisiinsa sarjasta riippumatta. Se onkin sitten eri juttu ovatko nämä muovit enää nykystandardien mukaisia, mutta järkevästi käytettynä en näe siinä ongelmaa.

Jostain syystä olen jo pidempään himoinnut tätä Fazerin mocca liquer-peltipurkkia, mutta se on tullut vastaan niin käsittämättömissä hinnoissa ja huonokuntoisina yksilöinä, että on jäänyt hankkimatta. Ja nyt se tuli vastaan hyväkuntoisena ja 3,5€ hintaan. Sinälläänhän tässä ei ole mitään ihmeellistä ja paljonhan näitä kirppiksillä liikkuu, mutta ehkä tuo oman aikansa simppeli ulkoasua viehättää.

Kolmas retrolöytö on Finelin valkoinen emalikulho. Näitä näkee myös kirppiksillä eri väreissä ja monenlaisessa kuosissa. Tämä on kuitenkin sisäpinnaltaan ehjä ja hyväkuntoinen ja parasta oli alhainen hintapyyntö, maksoin tästä maaseutukirppiksellä 3€.
(Näiden lisäksi löysin yhden ulkomaalaista tuotantoa olevan retroverhon 1970-luvulta, mutta jätin sen porukoille.)

Muita löytöjä oli Vallilan leipäpussukka Cacao fabrik-kuosissa. Tuo Cacao fabrik on mielestäni tosi hauska kuosi, siihen kun on kollaasimaisesti kuvattu vanhoja paperikääreitä Fazerin tuotteista. Leipäpussi löytyi uutena, laput vielä kiinni ja hintaan 3€, joka oli mielestäni oikein passeli. Pussi hakee vielä vähän paikkaansa, mutta voihan tuossa säilytellä vaikka mitä.

Sokoksen House-sarjaan muutamia kesiä sitten kuulunut ruusukuosi on ollut itselleni ihan lemppari. Hankin tästä sarjasta neljä mukia, tarjottimen, keittiöpyyhkeitä ja minullahan on jo entuudestaan tuo pyöreä peltirasia. Siitä huolimatta ostin nyt sitten toisen ja sain lisäksi sen sisällä olevan pienet ruusuliinat. Nämäkin olivat ihan uusia ja vieläpä sellaisessa kirppispöydässä, jossa kaikki oli vielä alennettu puoleen hintaan. Maksoin näistä 2,5€ (se mitä teen kahdella samanlaisella rasialla onkin sitten toinen juttu...

Rasioista puheenollen, olen antanut taas itselleni luvan ostella peltirasioita kartuttaa peltipurkkikokoelmaani. Mutta nämä tulevat aina sitä mukaan käyttöön, sillä säilön näissä askartelu- ja ompelutarvikkeita ja siihen ne ovatkin oikein käytännöllisiä. Varsinkin nuo suorakaiteen malliset isommat rasiat, mutta neliskanttiset ylipäätään. Kuvan etummainen ruusukuvioitu rasia on vanhempaa tuotantoa, muut uudempia. On keksi- ja konvehtirasiaa ja muuten vain ruusukuvioista purkkia, olen maksanut näistä 0,10-2€/ kpl ja ostellut silloin tällöin kun niitä on vastaan tullut. (Mietin tosi pitkään ostanko tuota G.Verdi -rasiaa ja sitä katsoessa mietin että silkkaa hulluutta, se on niin ihana!)

Tamperelaiselta kirppikseltä löytyi retrojuttujen lisäksi turkkilainen (?) koristelautanen 3€:lla. Nämä ovat sellaisia esineitä, joita kukaan muu ei enää tunnu kotiinsa haluavan ja joista itse olen ihan innoissani. Mutta sitten ne kuitenkin sopivat hyvin omaan tyyliini ja tuovat minulle iloa. Marokkolainen koristelautanenhan minulta jo seinältä löytyy (se on tuossa vieressä) ja stailasin kaktuseni uusiin kippoihin tuohon alapuolelle. Ei nyt ehkä sisustuslehtikamaa, mutta minusta näyttävät hauskoilta yhdessä.
 
Muut kirppislöydöt naputtelen omaan postaukseensa, mahdollisesti ehkä muutama laukku luvassa siis vielä...

Ei kommentteja: